Milomir Marić i Predrag Ranković Peconi Foto:Antonio Ahel/ATAImages/MUP

Na društvenim mrežama osvanuo je snimak novinara "Happy" televizije Milomira Marića, a sa njim u društvu bio je biznismen Predrag Ranković Peconi, u čijem je vlasništvu pomenuta medijska kuća.

Ime Predraga Rankovića Peconija često se pominje, ali je javnosti do sada bila dostupna samo jedna njegova fotografija.

Predrag Ranković Peconi Foto: serbia.mom-rsf.org

Zbog toga ga korisnici društvenih mreža ne prepoznaju, jer dostupna fotografija pokazuje kako je vlasnik jedne od televizija s nacionalnom frekvencijom izgledao pre tridesetak godina.

Sudeći po objavi ni njen autor na društvenoj mreži X nije prepoznao Rankovića koji šeta s Marićem, a ispred njih se kreće muškarac iz obezbeđenja.

PROČITAJTE JOŠ

Na snimku se čuju ljudi koji ih snimaju i izgovaraju „I ovaj je njegov“.

„Je l’ moguće da Marić ima obezbeđenje?!“, piše u okviru snimka, ali je verovatno pogrešno protumačeno da je telohranitelj tu zbog Milomira Marića.

Predrag Ranković Peconi je vlasnik kompanije „Invej“ u okviru koje posluju brojna preduzeća, pa i „Happy“ televizija. Bio je optužen i zbog utaje poreza, ali je postupak zastareo.

Povezivan je sa Surčinskim klanom i hapšen 2003. godine tokom policijske akcije Sablja koja je sprovedena nakon ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića, a njegovo ime se pominjalo i u slučaju Pozorišta „Boško Buha“.

U martu 2017. godine napadnut je u beogradskom hotelu „Park“, kada mu je u noge pucao kontroverzni biznismen Željko Rutović.

BONUS VIDEO: Željko Mitrović spremio „doček“ demonstrantima ispred Pinka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare