Zašto ne smete da propustite seriju „Vikend sa ćaletom“

Film 21. jan. 202118:01 > 22. jan. 2021 10:30
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U susret premijeri serije "Vikend sa ćaletom" koja će od ponedeljka krenuti sa emitovanjem na kanalu Nova S, a od sutra na portalu Nova.rs, donosimo vam nekoliko razloga zbog kojih morate pogledati ovaj film / seriju. Svako ko je odgledao "Vikend sa ćaletom" na premijeri u oktobru prošle godine sasvim bi se složio konstatacijom da je film potpuno drugačiji od svega što se trenutno snima i emituje u Srbiji, a oni koji žele da odgledaju seriju sigurno se neće pokajati, jer ako bi se jednom rečju ovaj projekat opisao, to bi upravo bila - emocija.

Ova tužna komedija, kako je film opisivan i pre nego se našao na platnu, u fokusu ima porodicu i njenu srž bez obzira na okolnosti u kojima se njeni članovi nalaze.

Nenada Jezdića (koji u filmu tumači glavni lik) kao glumca vidimo u novoj dimenziji sa izuzetno dubokom emocijom. Kašika, Jezdićev lik, u “Vikendu sa ćaletom” je ono što bi se u književnosti definisalo kao lik u razvoju. Nekadašnjem robijašu i kriminalcu njegov jedanaestogodišnji sin, koga nije video pet godina, za samo jedan vikend uspe da promeni odnos prema životu, ali i prema sebi samom.

PROČITAJTE JOŠ

Kad smo kod Kašikinog sina Ogija, mora se istaći i maestralna gluma malog Vase Vraneša. Fascinantna je njegova zrelost, iako je samo dečak koji ide u peti razred i mora da čita lektiru. On je zbunjen u lavirintu života koji mu je nametnut. Pokušava da shvati čime se to njegov tata bavi, zašto su se njegovi mama i tata rastali, kako to da odjednom ima petogodišnju sestru koju nije rodila njegova mama, na početku je rezervisan prema ocu i u stalnoj je borbi između toga da želi da udovolji ocu koji boluje od smrtonosne bolesti i toga da mora da ispoštuje časove klavira i školske obaveze.

Kašikin nerazdvojni prijatelj, koga tumači Bane Vidaković, posebno je zanimljiv lik. Iako slabog obrazovanja, koje je na filmu često i izvor smeha, simbolizuje odanost i dobrotu. On ne samo da godinama unazad “čuva leđa” svom prijatelju, nego je i njegovom sinu bezuslovno posvećen.

Još jedna zvezda filma je i Džej Ramadanovski, koji je, kako je Jezdić pred premijeru istakao, bio velika inspiracija za lik Kašike, odnosno za buđenje njegove emocije u zajedničkim scenama (u kafani, naravno).

Komičnih situacija kojima film obiluje, kako radnja odmiče sve je manje, da bi na kraju sasvim iščezle. Ostaje poenta i suština da nema tog grubog i problematičnog karaktera koji ne može da promeni čista i bezuslovna ljubav.

I zato morate pogledati seriju “Vikend sa ćaletom”.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar