Domaće porodične serije koje niste smeli da propustite

Showbiz 22. jan. 202121:01 > 21:06
Podeli:
Foto: Promo/Printscreen/YouTube/RTS/Majaa/RTS Obrazovno-naučni program - Zvanični kanal/DomaciFilmoviTv

Čitaoci portala Nova.rs danas su imali ekskluzivnu priliku da na našem sajtu pogledaju prvu epizodu serije "Vikend sa ćaletom", nastale po istoimenom hit filmu Miloša Momčilovića, u produkciji "United Media". Televizijska publika će od 25. januara ovu seriju moći da prati svakog ponedeljka od 21 sat na kanalu Nova S, dok će na portalu Nova.rs svakog petka u 10 časova biti pretpremijerno prikazana nova epizoda. Pored serije "Vikend sa ćaletom" koju ne smete da propustite, donosimo vam spisak i drugih najpopularnijih domaćih porodičnih serija.

PROČITAJTE JOŠ

Sredovečni beogradski kriminalac Kašika, kojeg glumi Nenad Jezdić, predosećajući da mu se bliži kraj, pokušava da po ubrzanom kursu nadoknadi propušteno vreme sa sinom i u njega utisne sve ono što on smatra važnim za život, kroz sada već kultnu repliku: „U životu ili jašeš ili te drugi jašu“.

U „tužnoj komediji“ o odnosu oca i sina glavne uloge igraju Nenad Jezdić, Bane Vidaković, Miodrag Miki Krstović, Boris Milivojević, a u jednoj od najemotivnijih scena pojavljuje se i Džej Ramadanovski. Kašikinog sina igra mali Vasa Vraneš, za kojeg je gluma za sada igra, a ne „krvav posao“, kako je i sam rekao u intervjuu za portal Nova.rs.

Foto: Promo

„Još uvek nisam osetio da je gluma krvav posao, ali pretpostavljam da jeste. Za mene je to sve još uvek igra. Ima mnogo uspona i padova, sve je jako nesigurno. Ali, u glumi ima nešto sto nema nigde drugo, postoji predivan adrenalin i osećaj ponosa. Taj adrenalin i taj osećaj su neprocenjivi i nezamenjivi.“

Bolji život

Život jedne prosečne beogradske porodice potpuno se menja kada glavni akteri postanu naslednici velikog novca. Ali, do novca ne mogu da dođu odmah, nego tek kada ispune tri želje koje je preminula navela u testamentu. Život Gige Moravca, njegove supruge Emilije i njihovo troje dece Aleksandra, Violete i Slobodana zakomplikovaće se na mnogo načina. Serija pre svega govori o težnji sasvim običnih ljudi za boljim životom, ali i o vrednosti porodičnih odnosa, zamršenih ljubavi, svim problemima koje nosi mladost, iskušenjima pred kojima svaki čovek lako može da poklekne. Ova serija postigla je ogromnu gledanost u bivšoj SFRJ.

Srećni ljudi

Poput prethodne serije, publika je s radošću prihvatila i priču o porodici Golubović u seriji „Srećni ljudi“. Golubovići su jedna sasvim obična porodica koja se kroz život susreće sa sasvim običnim i svakodnevnim problemima, poput bračnih kriza, besparice, mladalačkih ljubavi. Pored članova porodice Golubović koju čine Lola, Vukašin, Aranđel, Ristana, Đina i Neca, najzapaženiji likovi u seriji svakako su Šćepan Šćekić, Žarko Popara, Ozren Soldatović, komšija Mihajlo Ostojić i pas Sima.

Porodično blago

Glavni junaci ove serije su članovi beogradske porodice Gavrilović, koju čine deda, otac, supruga, i njihovo troje dece. Deda Trajko Gavrilović, zakopao je ćup sa blagom ispod jednog drveta na svom placu. U teškim vremenima, njegov sin Gavrilo mora da proda taj plac, ne znajući za ćup koji je tu zakopan. Plac kupuje Tika Špic koji saznaje za ćup i iskopava ga. Tada dolazi do raznih zapleta, kao i glavnog pitanja – kome pripada ćup?

Ljubav, navika, panika

Ova neobična serija čije su epizode trajale svega petnaestak minuta zabavljala je porodice širom Srbije. Kroz radnju serije prikazane su anegdote i duhovite opaske bračnog para Vere i Miće i njihovih ćerki – Maje i Janje, ludog komšije Jovanovića i blesave prijateljice Kiće, uz povremeno dodavanje epizodnih likova. U ovoj komediji objašnjeno je kako se ova porodica izborila sa mnogim bitnim životnim pitanjima poput razvoda, besparice, puberteta, fakulteta.

Policajac sa Petlovog brda

Policijski inspektor Boško Simić ima petoro dece i četiri žene. Spretan je u policijskim akcijama, a kod kuće je i neobičan otac i „majka“ svojoj deci, neponovljiv svojim bivšim i budućim ženama. Sve njegove bivše supruge imaju jednu zajedničku osobinu, a to je da su vrlo uspešne poslovne žene, čije karijere ne ostavljaju vremena za porodični život. Boško sa svojom decom živi u kući na Petlovom brdu. Vremenom njegov profesionalni život trpi jer njegov šef ne želi da toleriše stalna zakašnjenja i izostajanje sa posla. Život njegove neobične porodice pun je komičnih situacija, ali porodična ljubav pomaže da se uvek i iz svake situacije pronađe najbolji izlaz.

Metla bez drške

Serija prati doživljaje dečaka Zlatka Lepšanovića i njegovog druga Duška, kao i devojčica Sofije i Brankice. Dečačke avanture vezuju se za prodavnicu kućnih ljubimaca „Veselo majmunče“, koja im je oduvek bila misteriozna. Pored toga, razni doživljaji sa roditeljima koji ih ne razumeju, pa i zaludnim komšijama i komšinicama čine radnju ove serije.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar