Čitaoci portala Nova.rs od danas će imati ekskluzivnu priliku da na našem sajtu svakog petka od 10 sati pretpremijerno gledaju epizode serije "Vikend sa ćaletom", nastale po istoimenom hit filmu reditelja Miroslava Momčilovića u produkciji United Media. Televizijska publika će od 25. januara seriju "Vikend sa ćaletom" moći da prati svakog ponedeljka od 21 sat na kanalu Nova S. Pred vama je prva epizoda serije "Vikend sa ćaletom", koja će zasigurno osvojiti srca publike.

PROČITAJTE JOŠ

Kašika, sredovečni beogradski kriminalac, pripadnik stare škole, zarobljen u vremenu kada je bio u punoj snazi, žarko poželi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom iz prethodnog braka. S obzirom da ga nije viđao pet godina jer je zbog ’malih komplikacija’ imao zabranu prilaska dečaku, Kašika pokušava da po ubrzanom kursu u sina utisne sve ono što on smatra važnim za život i preživljavanje na ulici i da istovremeno iz malog istera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno.

Ognjen, odrastao u savremenom wi-fi okruženju, iz virtuelnog, munjevito, bez vremena da dođe do daha, upada u podzemni svet svog oca koji pokušava nemoguće – da u nekoliko dana isporuči svu toplinu, iskustvo i mudrost koje poseduje, istovremeno pokušavajući da kao ’pravi beogradski šmeker’ od malog sakrije svoju bolest…

Sadržaj prve epizode

Šta da čini čovek kada sazna da ima rak i da mu je ostalo dva-tri meseca života?

Odgovor na to pitanje Milovan Mitrović-Kašika pokušava da pronađe u druženju sa svojim jedanaestogodišnjim sinom, Ognjenom. Ono što komplikuje stvar u tom druženju je jaz koji je među njima nastao u odsustvu kontakta koji je trajao pet godina. Razlog za nedostatak kontakta je sudska zabrana da Kašika prilazi bivšoj ženi i sinu zbog nasilja u porodici. Bivša žena zbog bolesti Kašike, dozvoli sinu Ognjenu da provede vikend sa ocem.

Kašika ostavlja sve svoje poslove da bi proveo vikend sa svojim sinom i da bi se sa njim zbližio. Da bi se prevazišao jaz otac i sin trebaju najpre da se upoznaju. To upoznavanje ne ide baš glatko.

Miroslav Momčilović, scenarista i režiser kroz emotivnu priču približava oca i sina. U tome mu pomažu Nenad Jezdić koji tumači Kašiku i Vasa Vraneš koji tumači Ognjena.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (25)