Kako su Jovana i Srđan kršili ugovor: Detalji drame na Prvoj

Showbiz 21. sep. 202014:35
Podeli:
Foto: Instagram/srdjan.predojevic, Vesna Lalić/Nova.rs

Zvaničnim saopštenjem Prve televizije o prekidu saradnje sa Jovanom Joksimović i Srđanom Predojevićem, u kom je kao razlog navedeno njihovo nepoštovanje radnih obaveza, potvršeno je pisanje portala Nova.rs. Naime, prema našim ranijim saznanjima, voditeljski par od proletos imao je navodno nekorektan odnos kako prema poslu, tako i prema kolegama, odnosno nadređenima, što je bio i glavni razlog sukoba sa produkcijom ove televizije.

PROČITAJTE JOŠ

Prema našim ranijim saznanjima, već neko vreme vlada tenzija između voditelja i produkcije, što zbog mimoilaženja u stavovima, što zbog neslaganja i na relaciji Srđan – Jovana, i to je navodno ozbiljno počelo da se odražava na program.

Izvor blizak televiziji rekao je ranije za Nova.rs da je problem nastao pre nekoliko nedelja, nakon što se voditeljski duo vratio sa letnje pauze.

Jovana Joksimović navodno nije želela da deli snimajuće dane sa mlađim kolegom Filipom Čukanovićem, zbog čega je navodno pokušala da uceni produkciju.

Kako je naš izvor dalje ispričao, ona je navodno zapretila otkazom nakon što je produkcija odbila njen zahtev da Filip Čukanović bude skinut sa jutarnjeg programa, iako je prethodna ideja bila da voditelj ostane na programu petkom, s obzirom na to da je tokom leta menjao poznati voditeljski par, a da je prema našim saznanjima dostigao rejting iznad očekivanog, pa je čak u nekoliko navrata navodno prevazišao gledanost koju su imali Jovana i Srđan.

PROČITAJTE JOŠ

Međutim, kako produkcija voditeljki nije želela da izađe u susret, Jovana i Srđan su tada navodno rešili da napuste televiziju, te da nakon cele drame emisiju nisu vodili, iako su i dalje bili pod ugovorom, što je navodno dodatno zaoštrilo odnose sa produkcijom. Naš je izvor naveo i to da su voditelji zahtevali i izuzetno visoku otpremninu.

No, problemi su krenuli još proletos.

Naime, neposredno pre letnje pauze, a prema navodima našeg izvora, često se dešavalo da Jovana ne ustane na vreme, zbog čega je i kasnila u emisiju. Ovo je navodno Srđanu počelo ozbiljno da smeta, pa su našli kompromis tako da jedan dan jutarnji program vodi on, a drugi ona.

Sukob je, kako naš izvor dalje navodi, kulminirao kada se pre nekoliko meseci Jovana iz prethodno navedenih razloga nije na vreme pojavila u emisiji, a kako navodno nije odgovarala na pozive produkcije, jutarnji program je tog dana počeo na neuobičajen način – emisija je počela bez najave voditelja, a tako su se isto smenjivali i prilozi sve dok Jovana nije došla u studio.

Prema rečima našeg izvora, Jovana i Srđan imali su i nesuglasice sa produkcijom, što se navodno postavilo kao veći problem od gore navedenog. Naime, produkcija im je u poslednje vreme zamerala na tome što kao autori jutarnjeg i urednici dnevnog programa nisu rado prihvatali sugestije, te da su u emisije često dolazili nepripremljeni, a navodno se neretko dešavalo i da se ponašaju arogantno i nadobudno kako prema kolegama, tako i prema gostima emisije.

Između ostalog, Srđan i Jovana su imali visoke plate, što je bilo dogovoreno sa prethodnom vlasničkom strukturom TV Prva. Uzevši sve prethodno u obzir, produkciji se navodno na više nivoa nije isplatilo da nastave saradnju sa voditeljskim parom, što je proizvelo žestok sukob, koji je rezultirao njihovim odlaskom.

Jovana Joksimović se nakon saopštenja produkcije oglasila preko svog Instagrama, napisavši:

Foto: Instagram/jjovanajoksimovic

„Kakva televizija, takva i objava“.

S druge strane Srđan Predojević je za sada bez komentara, a njihov mlađi kolega Filip Čukanović za Nova.rs kratko je rekao:

“Ne mogu da komentarišem odnos televizije i Jovane i Srđana, jer niti ja dajem otkaze, niti zapošljavam bilo koga”.

Jovana i Srđan zajedničku karijeru započeli su na RTS, gde su pet godina vodili jutarnji program, potom su prešli na Pink, gde su se zadržali osam godina, nakon čega su prešli na Prvu televiziju.

Nakon dolaska na Prvu bili su voditelji emisije “Jutro sa Jovanom i Srđanom”.

Informacija o budućem angažmanu Jovane Joksimović i Srđana Predojevića još uvek nije poznata javnosti, mada se u televizijskim krugovima uveliko priča o tome da bi to mogao biti ponovo RTS ili televizija K1, čiji je većinski vlasnik, sa udelom od 80 odsto, njen suprug Željko Joksimović.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar