Foto: EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Čuveni reditelj Stiven Spilberg do sada je snimio više od 30 filmova različitih žanrova.

Među najpoznatijima su „Ajkula“, „E.T. vanzemaljac“, nekoliko filmova iz serijala „Indijana Džouns“, „Kuka“, „Park iz doba Jure“, „Šindlerova lista“, „Spasavanje redova Rajana“, „Uhvati me ako možeš“, „Terminal“, „Doušnik“, „Priča sa zapadne strane“ i drugi.

Iako su njegovi filmovi mnogim ljudima širom sveta omiljeni, Spilberg je nedavno iznenadio priznanjem da on ne voli da gleda svoje filmove, te da je izuzetak jedino „E.T.“

PROČITAJTE JOŠ:

„Ne gledam svoje filmove nakon što ih završim“, rekao je on tokom gostovanja u emisiji „The Late Show with Stephen Colbert“, prenosi UNILAD.

„Ne osvrćem se često, ali s vremena na vreme pogledam neki film sa svojom decom. Želim da budem uz svoju decu kada gledaju E.T. prvi put. Ne želim da taj film gledaju bez svog oca“, dodao je Spilberg.

Obeležena 40. godišnjica filma „E.T. vanzemaljac“ Foto:United Archives/Impress / United Archives / Profimedia

„Ponekad vidim stvari koje sam hteo da uradim, ali nisam, a ponekad dobijem ideje o stvarima koje bi se bolje uklopile u priču, ali sam ih otkrio tek sada, nakon svih ovih godina. Ali, E.T. je uglavnom savršen film“, istakao je reditelj.

On je kazao i da je ovo „jedan od retkih filmova na kojima je radio, a koje može iznova da gleda“.

BONUS VIDEO: Premijera filma „Napoleon“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar