Foto: Northumbria police

Objavljen je novi snimak sa nadzornih kamera dok policija nastavlja da traga za osumnjičenim koji je u bekstvu, nakon što je jedna žena ubijena u svojoj kući. Mišel Henson (47) pronađena je mrtva sa povredama na vratu, koje su verovatno nanete oštrim predmetom, u stanu u ulici Brejdi u Sanderlendu u Engleskoj 3. decembra.

Detektivi su identifikovali 32-godišnjeg studenta Univerziteta Sanderlend Aleksandra Kara kao „ključnu osobu“ u njihovoj istrazi ubistva, ali on ostaje na slobodi nedelju dana nakon ubistva.

Policija veruje da Kar, koji je iz Sanderlenda, zna da se za njim traga i da „aktivno izbegava hapšenje“. Policija Nortambrije objavila je danas novi snimak njega, dok nastavlja da pojačava napore da ga pronađe.

Aktivna potraga za ubicom

Na njemu se vidi kako Kar šeta ulicom 3. decembra, pre nego što je ušao u autobus i seo na zadnja sedišta.

Policajci se nadaju da će njegova ‘šetnja’ pomoći ljudima da se prisete da li su ga videli poslednjih dana. Obučen je sav u crno, sa crnom torbom i crnom kapom, prenosi Dejli mejl.

Detektivi su rekli da Kar „smatra sebe sposobnim da preživi na otvorenom“ i veruju da bi mogao da se sakrije u pomoćne kuće ili u nenaseljene zgrade.

Svima koji imaju prazna mesta rečeno je da ih drže zaključane i bezbedne. Svako ko primeti nasilni ulazak u neki svoj objekat, neka se javi policiji.

Ako javnost uoči Kara, koji je povezan sa Londonom, Njukaslom, Nort Tajnsajdom i Nortamberlendom, rečeno im je da mu ne prilaze.

Glavni nadzornik Neil Hutčison, iz policije Nortumbrije, rekao je: „Odlučni smo da lociramo i uhapsimo Kara što je pre moguće i zahvalni smo na podršci koju su nam do sada pružile naše zajednice, ali nam je još jednom potrebna pomoć“.

„Danas smo objavili dodatne Karove slike i zamolili bismo sve koji ga prepoznaju, koji su ga videli poslednjih dana ili koji misle da možda znaju gde se nalazi, da nam se odmah jave“, dodao je.

Policija Nortumbrije nije otkrila lokaciju snimka sa nadzornih kamera. Policija Južnog Jorkšira je takođe izrazila zabrinutost da je on možda otputovao u Južni Jorkšir.

Hanson, koju je Kar ubio, živela je sama, ali je kupovala u istom supermarketu kao i Kar.

U petak je svim studentima univerzitata na kojem studira Kar, kao i članovima osoblja poslati mejlovi u kojima se pozivaju svi koji imaju informaciju o tome gde se Kar nalazi da kontaktiraju policiju.

U mejlu stoji: „Univerzitet je svestan trenutne situacije i blisko sarađuje kako bi pomogao policiji Nortambrije u njihovim istragama“.

„Ubijena žena je imala problema“

Kada su radnici hitne pomoći stigli na mesto napada, pronašli su mrtvu  Hanson, nakon što je zadobila konzistentne povrede vrata, naizgled uzrokovane oštrim predmetom.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija je izvršila forenzičku istragu o njenoj smrti, sa ispitivanjem od vrata do vrata u tom području.

Prijatelj porodice opisao je žrtvu kao „ranjivu ženu koja bi bila bespomoćna protiv svakog napadača“.

Komšije su rekli da ne prepoznaju Kara i da ne veruju da je Hanson imala partnera.

BONUS VIDEO: Pucnjava u gej klubu u Kolorado Springsu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar