Ilustracija: Shutterstock

Uprava Opšte bolnice Celje u Sloveniji potvrdila je da je bolnica obavestila pogrešnu rodbinu nakon smrti starijeg pacijenta.

Kako su objasnili, dva pacijenta koji nisu imali identifikacijske oznake i nisu mogli da komuniciraju s bolničkim osobljem prevezeni su jednim vozilom hitne pomoći iz doma za starije osobe, zbog čega su prilikom prijema pogrešno identifikovani.

Jedan muškarac je u međuvremenu preminuo, porodica je organiyovala sahranu, a da je reč o zabuni saznalo se u sredu poslepodne kada je drugi pacijent otpušten iz bolnice.

Robert Potočnik, direktor Doma penzionera Trubar, rekao je da je u sredu u njihov dom došla osoba za koju se sumnja da je umrla, javljaju 24ur, a prenosi RTL.hr.

Naime, dvojica muškaraca iz Doma penzionera jednim vozilom hitne pomoći prevezeni su na bolničko lečenje.

„Komunikacija s njima nije bila moguća, a takođe nisu imali nikakve identifikacijske oznake na sebi. Prihvaćeni su i identifikovani na temelju informacija radnika Hitne i prijemne dokumentacije. Tokom lečenja jedan od pacijenata je preminuo, a zbog promene identiteta obaveštena je pogrešna rodbina“, rekao je stručni direktor bolnice Franc Vindišar, dodajući da se tako vršila identifikacija.

Rodbina nije došla da identifikuje pokojnika, a kada je drugi pacijent otpušten, porodica je već organizovala sahranu za, pokazaće se kasnije, pogrešnog pokojnika.

***

BONUS VIDEO: Muzika na sahrani kod Čačka

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)