Foto: Facebook

Srpski državljani Viktor M. (39) i Vladimir P. (26), kao i Milica K. (29), koja ima francusko državljanstvo, uhapšeni su i određen im je pritvor zbog oružane pljačke državljanina Holandije na Malti.

Prema prvim sumnjama je 26-godišnji muškarac ušao u stan u gradu Naksar (Naxxar) na Malti u kom su bili 42-godišnji Holanđanin i 29-godišnja Francuskinja.

Srbin ih je vezao i tražio novac, preteći im pištoljem, a navodno je i nožem povredio Holanđanina, saopštila je policija. Nakon što je ukrao novac i druge predmete, pobegao je sa lica mesta. Holanđanin i žena su prebačeni u bolnicu – muškarac zbog lakših povreda, a žena jer je pretrpela šok.

Međutim, istraga je pokazala da je žena koja je bila sa 42-godišnjom žrtvom u njegovom stanu u stvari bila saučesnik, Milica K, te da se urotila sa lopovima da opljačkaju žrtvu.

Foto: Facebook

Kako prenose lokalni mediji, oružana pljačka dogodila se u jednoj kući, u koju je, kako navode, upao Viktor M., i uz pretnju pištoljem vezao Holanđanina (42) i njegovu partnerku Milicu K.

Viktor M. (39) iz Srbije, Vladimir P. (26) iz Srbije i Milica K. (29) iz Francuske optuženi su za nasilnu krađu i udruživanje.

Foto: Facebook

Marković je posebno optužen da je žrtvu držao protiv svoje volje, pri čemu je žrtvi naneo povrede koje su okarakterisane kao teške, kao i da je tokom krivičnog dela držao vatreno oružje.

Svo troje su se izjasnili da nisu krivi po optužbama koje im se stavljaju na teret i nije podnesen zahtev za kauciju, prenose mediji.

***

BONUS VIDEO: Pljačka Menjačnice Novi Beograd

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar