Foto: Printscreen/SWNS

Snimak od kojeg zastaje dah pokazuje trenutak kada je pešaka bio samo nekoliko centimetara udaljen od voza koji je jurio 112 kilometara na čas. Pešak prelazio preko šina i malo je falilo da ga voz udari.

Alarmantni video snimile su kamere u vozu i prikazuje čoveka kako nehajno hoda preko prelaza u Češiru.

Voz, koji je bio na liniji London Euston-Glazgov, bio je prinuđen da se zaustavi, tako da nije udario pešaka.

Na prelazu se pali crveno svetlo upozorenja kada nije bezbedno preći, što je muškarac ignorisao.

Lusi Džordan, šef odeljenja za severozapadnu bezbednost Netvork Rail-a, rekla je da je incident 18. januara mogao „dovesti do tragedije“.


Rekla je: „Kada vidim ovakve snimke, srce mi uvek stane. Razlika od samo nekoliko sekundi mogla je da dovede do tragedije za ovog čoveka i ne mogu da umanjim opasnost u kojoj je bio. Važno je da Netvork Rail podeli ovaj video kao snažno upozorenje drugima i da ih podseti na naša pravila o putnim prelazima. Bez obzira na to koliko dobro mislite da poznajete prelaz, svi korisnici moraju poštovati postavljenu signalizaciju i ako postoje svetla upozorenja, uvek se zaustavite kada pokažu crveno, jednostavno nije vredno rizika.“

Dejv Vajthaus, direktor za bezbednost i bezbednost Avanti Zapadne obale, rekao je da je snimak „oštar podsetnik“ da budete „svesni svog okruženja u blizini železnice“.

Rekao je: „Ovaj snimak služi kao oštar podsetnik da budete svesni svog okruženja u blizini železnice, bilo da se nalazite na pružnom prelazu ili na stanici. Iako je muškarac izbegao ozbiljne povrede, ovo pokazuje da je potreban samo delić sekunde da se donese pogrešna odluka koja bi se završila tragedijom“.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar