Ilustracija Foto:Shutterstock

Tinejdžer (17) iz Las Vegasa, koji je seksualno napao i gušio svoju nastavnicu posle časa u školi, nasmejao sa na sudu kada je osuđen na najmanje 16 godina zatvora.

Džonatan Eluterio Martinez Garsija (17) mogao bi da ostane iza rešetaka do 40. godine života zato što je, u aprilu 2022, napao svoju nastavnicu, a potom bacio na nju policu za knjige i pretio da će je zapaliti.

Njegova nastavnica Sade dala je potresnu izjavu na izricanju presude, tražeći da Garsija bude zatvoren jer je nakon napada postala anksiozna i uplašena.

„Samo ima smisla da i on bude u zatvoru što je duže moguće“, rekla je Sade.

Ilustracija Foto:Shutterstock

Garsija je ranije priznao krivicu za pokušaj ubistva, zlostavljanje uz upotrebu smrtonosnog oružja koje je rezultiralo teškim telesnim povredama i pokušaj seksualnog napada.

Iako se izvinio na sudu i rekao da se kaje zbog svojih postupaka, njegov advokat je tvrdio da su oni uzrokovani lekom za astmu koji je uzimao, što je izazvalo ozbiljne promene raspoloženja i deluzije, prenosi Njujork post.

Hteo da porazgovara o ocenama, pa onesvestio nastavnicu

Tog 8. aprila godine, učenik srednje škole Eldorado pitao je Sade da li može da razgovara sa njom o svojim ocenama posle časa.

Foto: Shutterstock

Kada su ostali sami, pokušao je da je zadavi konopcem, nakon čega je udario njenom glavom o sto i nokautirao je.

Sade je rekla policiji da je pitala Garsiju zašto je napada, a on je odgovorio da „ne voli učitelje“ pa se „sveti“.

Zatim ju je ugušio do nesvesti, a kada se ponovo probudila, otkrila je da su joj pantalone i donji veš svučeni, a Garsija ju je polivao tečnošću.

Tokom napada je učenik bacio policu sa knjigama preko nje, a dok je bila zaglavljena, pokušao je da joj preseče vene.

Tada ju je pitao „zar ne može već jednom da umre“.

Učenik i advokat tvrde da je za sve kriv lek za astmu

„Žalim zbog onoga što sam uradio“, rekao je kasnije na sudu.

Takođe, rekao je da se kaje „zbog stvari koje je trebalo da uradi, ali nije“.

Pročitajte još:

Njegov advokat, javni branilac Tajler Gaston, rekao je sudu da je Garsijino nasilje izazvano neželjenim efektima njegovog leka za astmu, Singulair, koji je takođe poznat kao Montelukast.

Inače, proizvođač tih lekova, Merk, bio je i ranije u žiži javnosti zbog brojnih tužbi, jer su korisnici imali brojne mentalne probleme dok su uzimali lek-

„Ovde ne postoji ponašanje koje pokušavamo da promenimo ili ispravimo, jer je problem rešen – on više ne koristi Montelukast“, rekao je Gaston sudiji.

BONUS VIDEO Miloš Ž. Lazić: Mediji kod nas već presudili da je Brajan Volš ubio Anu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar