Valentina Trespalacios Foto: Facebook/Valentina Trespalacios

Dečko Valentine Trespalasios uhapšen je na aerodromu nakon što je telo njegove devojke pronađeno raskomadano u koferu.

Telo Valentine, koja je radila kao di-džej, pronašao je u plavoj torbi beskućnik dok je njen dečko uhapšen na aerodromu u susednoj zemlji.

Prema preliminarnoj istrazi, 23-godišnja žrtva je zadavljena na smrt i raskomadana pre nego što je stavljena u torbu i bačena u kantu za smeće u Bogoti u Kolumbiji.

Valentinin dečko označen je kao glavni osumnjičeni za njenu smrt.

Čovek, identifikovan kao Džon Poulos (35), navodno je pobegao iz zemlje u Panamu gde je uhapšen dok je pokušavao da se ukrca na let za drugu zemlju – za koju se pretpostavlja da je Turska.

Osumnjičeni, koji dolazi iz Teksasa u SAD, priveden je 24. januara. On čeka da bude izručen Kolumbiji kako bi se suočio sa optužbama za femicid – specifično krivično delo u Kolumbiji.

Valentina i Džon su se zabavljali oko osam meseci pre njenog ubistva 22. januara. Par se upozao na muzičkiom događaju gde je žrtva nastupala kao DJ.

Nekoliko dana pre smrti, navodno se preselila u iznajmljenu kuću sa osumnjičenim i planirali su da se uskoro venčaju.

Kolumbijska nacionalna policija izvršila je pretres kuće, kao i automobila koji je osumnjičeni iznajmio po dolasku u zemlju iz SAD.

Policija takođe analizira snimke nadzornih kamera kako bi pokušala da identifikuje ko je bacio kofer u kantu za smeće u kolumbijskoj prestonici.

Kolumbijske vlasti potvrdile su da je osumnjičeni pobegao u Panamu samo nekoliko sati nakon što je telo pronađeno.

Dva dana pre smrti, Valentina je svojoj majci Lauri Hidalgo poslala video snimak sebe i dečka kako slušaju muziku u automobilu sa Džonom za volanom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Imao je dobre namere. Upoznao je nas, njenu braću, imao je nameru da se oženi, da živi ovde u Kolumbiji sa njom, da investira u Kolumbiju. Postao je veoma opsednut mojom ćerkom i bio je malo ljubomoran. U decembru se posvađao sa mojom ćerkom i to iz ljubomore jer je moja ćerka imala mnogo udvarača jer je bila veoma lepa“, rekla je Laura.

Nedavno je obrisana stranica na LinkedIn-u kaže da je osumnjičeni bio angažovan kao finansijski savetnik za The Vanguard Group 2022.

Porodica žrtve je rekla da je od tada izbrisao sve svoje naloge na društvenim mrežama i prekinuo svaki kontakt sa njima.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu