Foto:REUTERS/Toby Melville

Kovčeg kraljice Elizabete II biće izloženo u Vestminsterskoj palati tokom narednih dana, a kako se očekuju ogromne gužve, trenutne procene ukazuju na to da će građani da bi došli do kovčega u redovima čekati nekoliko sati, a možda i dana.

Kako će telo biti izloženo tokom čitavog dana, od srede do ponedeljka 19. septembra, odnosno do dana sahrane, očekuju se i dugi redovi i tokom noći. Inače, poslednji član kraljevske porodice čiji je kovčeg bio izložen javnosti bila je Elizabet Bouz Lajon, kraljičine majke 2002. godine, kada je više od 200.000 čekalo u redu da pogleda njen kovčeg.

Foto:REUTERS/Peter Nicholls

Engleska vlada , zbog toga što se očekuje rekordni broj građana, savetuje građane da ponesu hranu, piće kao i odgovarajuću odeću.

Pročitajte još:

Veliki broj građana odao je kraljici počast i ispred dvorca u Balmoralu u kojem je umrla prošlog četvrtka, kao i ispred mesta koje je volela poput Bakingamske palate i ostalih kraljevskih rezidencija.

Mase ljudi su se okupile i na ruti povorke koja je putovala od Balmorala do Edinburga u nedelju, dok je njen kovčeg krenuo u London uoči sahrane.

BONUS VIDEO Kraljica Elizabeta – 70 godina na tronu Velike Britanije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare