Foto: Jonas Walzberg / AFP / Profimedia

U napadu na dvoranu Jehovinih svedoka u nemačkom gradu Hamburgu ubijeno je osmoro ljudi, a troje je teško povređeno, objavila je policija. Rekli su da je pucnjavu izveo jedan napadač koji bi mogao biti među mrtvima, iako to tek treba da bude zvanično potvrđeno. Policija je za danas najavila i konferenciju za medije na kojoj bi trebalo biti objavljeno više informacija.

“Znamo samo da je ovde ubijeno nekoliko ljudi, nekoliko ljudi je ranjeno, prebačeni su u bolnice”, rekao je portparol policije Holger Vehren o pucnjavi u četvrti Gros Borstel u drugom najvećem gradu u Nemačkoj.

Rekao je i da nema informacija o težini povreda koje su zadobili ranjeni u pucnjavi, prenosi Jutarnji list.

U objavi na Tviteru u ranim jutarnjim satima u petak, hamburška policija rekla je da veruje da je bio samo jedan napadač i da postupno povlači bezbednosne snage s tog područja.

Pročitajte još:

„Nastavljamo istragu o motivu zločina“, rekli su iz policije.

Portparol policije rekao da je policija dobila dojavu o pucnjavi oko 21:15. te da su brzo bili na licu mesta.

Rekao je da su policajci, nakon što su stigli i u prizemlju pronašli ljude s vidljivim ranama od vatrenog oružja, čuli pucanj s gornjeg sprata te su tamo pronašli smrtno ranjenu osobu koja je možda bila napadač. Rekao je da policija nije morala da upotrebi vatreno oružje.

On je rekao i kako da nema naznaka da je napadač u begu te da se čini verovatnim da je počinitelj ili u zgradi, ili među mrtvima.

Na mestu zločina su se tokom noći mogli videti forenzičari u zaštitnim belim odelima.

Studentkinja Laura Bauh, koja živi u blizini, rekla je da se pucnjava „čula u oko četiri navrata“, izvestila je nemačka novinska agencija dpa.

„U tim je razdobljima bilo po nekoliko pucnjeva, otprilike svakih 20 sekundi do minuta“, rekla je.

Rekla je i da je pogledala kroz prozor i videla osobu kako trči iz prizemlja na drugi sprat dvorane Jehovinih svedoka.

Gregor Misbah, koji živi u blizini zgrade, čuo je pucanj, nakon čega je snimio osobu koja je ušla u zgradu kroz prozor. Tada su se iznutra čuli pucnjevi. Osoba koju je video kasnije je očigledno izašla iz dvorane, viđena je u dvorištu, a zatim je ispalila još hitaca unutra.

Misbah je za nemačku televiziju NonstopNews rekao da je čuo najmanje 25 pucnjeva. Nakon što je policija stigla, pet minuta kasnije usledio je poslednji pucanj, rekao je.

Policija za sada ne zna šta se događalo u zgradi u vreme napada, a ne znaju ni šta bi mogao biti motiv napadača za ovo krvoproliće.

Gradonačelnik Hamburga Peter Čenčer na Tviteru je objavio da ga je ovaj napad „šokirao“ te je izrazio saučešće porodicama žrtava.

BONUS VIDEO Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar