Foto:Profimedia.rs

Šef ruskih plaćenika iz Vagnera Jevgenij Prigožin sarkastično je zamolio američki medij Politiko za pomoć u opremanju svoje privatne vojske borbenim avionima F-35.

Politiko je tražio od Prigožina komentar u vezi municije koju su koristili njegovi plaćenici, a koje je navodno nabavljeno od američke firme. Kao odgovor dobio je glasovnu poruku u kojoj vođa plaćenika traži pomoć u nabavci borbenih aviona, američkih snajperskih puški, mitraljeza i bacača mina, prenosi Index.hr.

„Tražim od vas da razgovarate sa svojim kontaktima kako bismo mogli nabaviti te zalihe. Imam još jednu molbu za vas, dakle nabavite F-35. Kao što smo pre razgovarali, zalihe treba kupiti preko Novog Zelanda. Možda će biti potrebno natočiti gorivo na Havajima, ali zapravo ne vidim problem“, rekao je Prigožin u glasovnoj poruci za Politiko.

Politiko pitao Prigožina o puškama koje su koristili vagnerovci

„Činilo se da je Prigožinova izjava bila zamišljena kao šala. Izrečena je u veselom, ironičnom tonu koji je bio u potpunoj suprotnosti s besnim tiradama punim psovki zbog toga što vrh ruske vojske ima problema s snabdevanjem vojnih snaga“, piše Politiko.

Politiko je došao do Prigožina u sklopu istrage koja je pronašla dokaze da je proizvođač ruske puške Orsis T-5000, koju su koristili njegovi ljudi, nabavio municiju od američke firme.

Prigožin je odgovorio da je Vagner imao ogromnu količinu municije NATO-a zaostalu od ukrajinske vojske.

PROČITAJTE JOŠ:

„O isporukama F-35 javite se privatnom porukom“

U snimku od dva i po minuta objavljenom na njegovom Telegram kanalu, šef plaćenika je takođe ponudio upoznavanje s Viktorom Butom, ruskim trgovcem oružjem. Buta je SAD prošlog decembra oslobodio u razmeni zatvorenika.

„Siguran sam da dobro poznajete Viktora Buta. Već sam razgovarao s njim i spreman je da preuzme sve isporuke. Ali pretpostavićemo da ste vi strana SAD-a u ovom dijalogu. Dakle, veliko hvala na pitanjima i nadam se da ćete mi odgovoriti. Naravno, o isporukama F-35 javite se privatnom porukom. Prijatelju, potpuno sam zaboravio! Ako dogovor uspe, moja puška Orsis biće moj lični poklon tebi“, rekao je Prigožin na kraju poruke za Politiko.

BONUS VIDEO: Radić: Vagner može da stvori unutrašnje probleme Putinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar