Foto: Policia do Rio

Policija traga za muškarcem koji potencijalno praktikuje "veštičarenje", a koji je ukrao glavu ubijene žene iz njenog groba u Brazilu.

Sabrina Tavares de Almeida (31) ubijena je u avgustu 2022., a onda je njeno mesto sahrane pronađeno oskrnavljeno ove godine.

Administrator na groblju, koji se nalazi u državi Rio de Žaneiro, brzo je kontaktirao policiju koja je pokrenula istragu.

„Otkrili smo da je betonska ploča polomljena tupim akcijom“, rekao je stručnjak za kriminal Fabio Barbosa Teišeira lokalnim medijima.

„Poklopac drvenog kovčega unutar grobnice je slomljen i glava leša je izvađena“, dodaje se.

Teišeira veruje da jeziva pljačka grobnice nije bila povezana sa Almeidinim ubistvom i da je počinilac osoba koja se bavi crnom magijom. Na to ukazuju drugi dokazi pronađeni na mestu događaja.

„Na mestu glave leša nalazila se zemljana posuda u kojoj se nalazio spaljeni materijal“, izjavio je on.

Policajci nastavljaju da traže pljačkaša grobnica, ali su već imenovali glavnog osumnjičenog za Almeidino brutalno ubistvo.

Prošlog avgusta, Almeidu i njenu majku, Fatimu de Azevedo Tavares, upucao je uljez sa kapuljačom dok su spavale u svojoj kući.

Almeida je umrla na licu mesta, ali je njena majka uspela da preživi napad.

Ubrzo nakon toga, policajci su imenovali brata Almeidinog bivšeg muža, Mateusa da Silvu Osorija Fereiru, kao čoveka za koga su verovali da je izvršio zločin.

Almeida je bila udata za brata osumnjičenog, policajca koji je ubijen 2016. Nakon njegove smrti, Almeida je postala jedini naslednik njegove kuće, što je Fereiru razbesnelo.

Fereira je pokrenuo pravni proces da pokuša da dobije vlasništvo nad kućom svog brata, ali je izgubio sudsku bitku.

Tužioci tvrde da on nikada nije prihvatio odluku suda da dodeli imovinu Almeidi i da je nakon toga počeo da joj preti.

Fereira je uhapšen četiri meseca nakon Almeidinog ubistva i optužen je za femicid i pokušaj femicida.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, 20. jula, sudija Adriano Celestino Santos pustio je osumnjičenog iz pritvora navodeći nedostatak dokaza.

Za Almeidinog oca, Horhea Luiza Gomesa de Almeide, skrnavljenje grobnice njegove ćerke bilo je dodatni udarac, s obzirom na to da se još uvek bori da prihvati sve šta se dogodilo.

„Vi sahranite nekoga, a on to uradi?“, rekao je lokalnoj štampi. „To je užasna stvar. Ubijena je i za nju nema mira, čak ni na groblju“, dodao je.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar