Foto: Handout / AFP / Profimedia

Pojedini ruski mediji, poput nezavisnog portala Meduza, prenose video snimak na kom se navodno nalazi šef paravojne formacije Vagner Jevgenij Prigožin, koji nije viđen u javnosti od kada je poveo "oružani marš na Moskvu" 24. juna.

„Ovo što se dešava na frontu je sramota u kojoj ne treba da učestvujemo“, navodno je rekao Prigožin na snimku koji je objavila Meduza na Telegram nalogu.

Takođe, na pojedinim Telegram nalozima na koji su povezani sa Vagnerom, navodi se da je snimak nastao tokom razgovora Prigožina sa svojim vojnicima koji su stigli u Belorusiju.

„Sačekajte trenutak kada budemo mogli da se dokažemo u potpunosti. Zato je odlučeno da neko vreme budemo ovde u Belorusiji“, kaže Prigožin u videu, čija relevantnost nije potvrđena.

Pročitajte još:

U snimku se čuje kako kaže i da će oni od beloruske vojske napraviti „drugu armiju sveta“.

Ako bude potrebno, mi ćemo se zauzeti za njih“, navodno je rekao Prigožin i zamolio plaćenike da obrate pažnju na to da su ih Belorusi dočekali „ne samo kao heroje, već i kao braću“.

Pozvao je Vagnerovce da se „pripreme“, da podignu „svoj nivo“ i „na novi put, u Afriku“ i dodao da nije isključeno da se njegove trupe jednog dana ponovo nađu na frontu.

BONUS VIDEO Milenković Vučiću su Rusija i Vagner kao strašilo da spsku javnost spremi na udaljavanje od Rusije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar