Rusi u Beogradu glasaju Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Kod biračkog mesta na Bulevaru Crvene Armije 28 se još uvek nalaze hiljade ruskih glasača u kilometarskom redu koji nisu uspeli da glasaju jer je biračko mesto zatvoreno, naveo je u pisanoj izjavi Peter Nikitin iz Ruskog demokratskog društva.

Rusi koji još uvek stoje u redu ispred biračkog mesta traže da glasanje bude produženo jer nisu stigli da glasaju iako su satima čekali u redu, navedeno je u saopštenju, prenosi N1.

„Ruska Ambasada u Srbiji odbija da produži glasanje iako je to urađeno u više drugih zemalja, Jermeniji, Izraelu, Kazahstanu i Nemačkoj“, napisao je Nikitin u saopštenju.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ljudi se ne razilaze i skandiraju „produžiti“, navodi se u saopštenju, ali i traže da se pojavi odgovorno lice iz biračke komisije, ali se to još uvek nije desilo. U video snimku koja je objavila grupa „RUBS – Zajedno protiv rata“ vide se jake policijske snage oko biračkog mesta na Novom Beogradu.

Podsećamo, u Rusiji su održani predsedniči izbori, a u protekla tri dana ruski državljani su glasali i u državama širom sveta. Glasanje je organizovano i u Beogradu gde je veliki broj Rusa čekao satima da glasa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare