Zemljotres Foto:Denis Kapetanovic/PIXSELL

Najmanje četiri osobe zadobile su i ukazana im je medicinska pomoć nakon snažanog zemljotresa koji je sinoć pogodio Bosnu i Hercegovinu, potvrdio je direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

Jedno lice je zadobilo povrede usled odrona kamenja na magistralnom putu M-17, na ulazu u tunel Vranduk kod Zenice, dok je troje lica zadobilo povrede usled odrona materijala sa zgrada u samom gradu, prenosi N1.

U odronu na magistralnom putu M-17 oštećena su i dva automobila. Saobraćaj na magistralnom putu M-17 je u potpunom zastoju, a trenutno se radi na otklanjanju materijala koji se obrušio na tu saobraćajnicu.

„Dvoje lica je nakon ukazane pomoći u Službi hitne pomoći Zenica otpušteno kućama, dok je dvoje preostalih, od kojih je jedno povređeno usled odrona, zadržano na lečenju u Kantonalnoj bolnici Zenica. Nemamo njihov stepen povreda“, kazao je Aličić.

PROČITAJTE JOŠ:

U zeničkom selu Ljubetovo, dodaje Aličić, došlo je do obrušavanja crepa sa kuće i potpornog zida, koji je „zarobio“ jedno putničko vozilo.

Epicentar potresa bio je 13 kilometara severno od Zenice, na dubini od devet kilometara.

Prema evidenciji Centra za seizmologiju Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH magnituda potresa u hipocentru je iznosila 4,8 Rihtera, a intenzitet u epicentru je bio VI stepeni Merkalijeve skale. Zemljotres se osetio na širem području centralne Bosne i Hercegovine.

BONUS VIDEO: Posledice zemljotresa u Maroku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar