Edi Rama Foto: EPA-EFE/SOEREN STACHE

Premijer Albanije Edi Rama oglasio se nakon što je Parlament te države odbio da u skupštinsku proceduru uvrsti Rezoluciju o negiranju genocida u Srebrenici. Naglašava da je reč o "podloj igri", a ne korisnom dokumentu.

Odlukom vladajuće većine rezolucija nije stavljena na dnevni red, zbog toga ga je opozicija optužila da je pod uticajem Aleksandra Vučića. On kaže da je reč o podvali bivšeg albanskog premijera Salija Beriše.

„Oni koji se najviše bune zbog navodnog neusvajanja rezolucije o Srebrenici u albanskom parlamentu, prvo treba da se zapitaju zašto baš danas ova rezolucija, iz kog razloga? Potom se trebaju upoznati sa tekstom koji je u pitanju i na kraju trebaju znati da ovo nije rezolucija već podla igra“, rekao je Rama.

On je za pomenutu podlu igru optužio svog žestokog protivnika Salija Berišu.

„To je podla igra proklamatora korupcije i čoveka koji potkopava demokratiju, u svetu poznatog i kao kršitelja embarga na Slobodana Miloševića“, rekao je Rama ocenivši da Beria pokušava preko „kostiju žrtava beogradskog koljača da uskrsne iz političkog groba“.

POGLEDAJTE JOŠ:

Naveo je da Srebrenica ne može biti „karta koja će ocrniti Albaniju“.

„Žao mi je onih koji nisu imali predstavu o ovoj podloj igri, osećaju se pogrešno povređenim i žao mi je onih koji su poverovali glasinama prokletnika“, napisao je Rama.

BONUS VIDEO Kupuju li Srbi nekretnine u u Albaniji 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar