Foto:Capital Pictures / Capital pictures / Profimedia

Dejli mejl objavio je nove detalje o danu kada je britanski princ Endrju navodno silovao maloletnicu. O ovom slučaju sada su se pojavili novi "osetljivi dokumenti" i novi svedoci koji ruše alibi britanskog princa.

Pročitajte još:

Virdžinija Roberts već je u javnosti govorila o tome da je milioner i osuđeni pedofil Džefri Epstajn posredovao u njenim susretima sa britanskim princem Endruom, sinom kraljice Elizabete. Ona tvrdi da je princ Endru silovao najmanje tri puta 2001. godine, kada je imala samo 17 godina. Jednom se to dogodilo i u Londonu, 10. marta, u kući Gilen Maksvel, bivše Epstajnove devojke koja je optužena za podvođenje maloletnih devojčica i učestvovanje u trgovini seksualnim robljem.

Princ Endrju odbacio je – prilično neubedljivo, po oceni javnosti – optužbe u intervjuu prošle godine, tvrdeći da je taj dan proveo u „Pica Ekspresu“ u Vokingu, gde je prisustvovao rođendanskoj zabavi. Taj intervju mnogi smatraju dokazom njegove krivice i zaista je teško prepričati pričevu neubedljivost i konfuziju.

Kada su ga pitali zašto bi se sećao tako beznačajnog događaja, vojvoda od Jorka je odgovorio: „Jer odlazak u ‘Pica Ekspres’ u Vokingu za mene je neobična stvar, za mene je vrlo neobična stvar.“

Povrh svega, princ Endrju je branio svoje prijateljstvo sa osuđenim pedofilom Epstajnom što je izazvalo žestoke kritike javnosti u Britaniji, a što je na kraju dovelo i do njegovog odstupanja sa javnih dužnosti.

Novi detalji rođendanske žurke

Nedavno objavljeni izveštaj citira članove porodice ili kućno osoblje koji se ili „nejasno“ sećaju događaja od 10. marta 2001. ili se uopšte ne sećaju šta se dogodilo.

Naročito se princeza Beatris, prinčeva ćerka sa kojom je on navodno bio u piceriji tog dana, „apsolutno ne seća“ te rođendanske zabave. Porodica koja je priredila zabavu takođe „nije mogla da se seti“ da li joj je prisustvovao princ Endrju, a ni dežurne spremačice nisu mogle da se sete da li su, gde i kada videle vojvodu tog dana.

Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Zanimljivo je da je Kraljevski službenik za zaštitu koji je dežurao tog dana i koji bi mogao da podrži alibi „Pica Ekpres“ preminuo, dodaje se u izveštaju, prenosi Dejli Mejl.

Pojavila se i informacija da je vojvoda od Jorka navodno tog dana zakazao kućni manikir.

Slučaj Epstajn

Princ Endrju je tek jedan od mnogobrojnih ličnosti iz javnog života za koje je bivši milijarder Epstajn organizovao privatne zabave na svom privatnom ostrvu koji su mnogi nazivali „ostrvo orgija“. Među njima je bio i bivši predsednik SAD Bil Klinton koji je, mada to nikada nije priznao, prema navodima brojnih izvora putovao i Epstajnovim privatnim avionom više od deset puta. Avion je nosio nadimak „Lolita ekspres“.

#related-news_0

Epstajn je preminulo u pritvoru dok je čekao suđenje za seksualnu trgovinu i pedofiliju. Prema zvaničnim informacijama, Epstajn je izvršio samoubistvo vešanjem u svojoj zatvorskoj ćeliji.

Međutim, okolnosti njegove smrti, posebno misteriozno nestali snimci njegove ćelije tog dana, podstakle su spekulacije da je on ubijen tako da nije mogao da svedoči protiv svojih poznatih prijatelji koji su navodno bili česti gosti kod njega na privatnim zabavama.

Epstajn se nikada nije izjasnio krivim ni po jednoj od tačaka optužnice.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram