Foto: Uma Sanghvi / Zuma Press / Profimedia

Tajna devojka pedofila Džefrija Epstajna koji se ubio prošle godine u zatvoru bavi se književnošću za decu. Britanka Šeli En Luis (43) postala je u jednom trenutku veoma popularna u SAD kao autorka knjige za mališane pod naslovom "Čokoladni preliv".

Ovakvo saznanje da se nepoznata devojka zlgolasnog pedofila bavila dečjom literaturom dok je njen ljubavnik privodio maloletnice na privatnom ostrvu na Karibima, pojavilo se u najnovijim sudskim dokumentima u kojima piše da je Epstajnova „madam“ Gilejn Maksvel molila svog šefa da je javnosti predstavlja svojom devojkom.

U ovim dokumentima, kako prenosi Njujork post, stoji da je Šeli En bila česta saputnica u privatnom avionu Epstajna, u kojem je sudeći prema ranijim brojnim dokazima putovao i nekadašnji američki predsednik Bil Klinton.

„Šeli En je uvek bila jako dobro povezana sa moćnim ljudima i veoma lepa. Šokirana sam da je bila upletena u vezu sa takvim pedofilom i veoma sam tužna“, izjavila je njena bivša koleginica.

Luisova je za britanske medije odbila da komentariše ova dokumenta, ali je indikativno to što je izbrisala sve svoje naloge na društvenim medijima pre objavljivanja novih dokumenata koji pokazuju kako je Gilejn Maksvel podvodila maloletnice Epstajnu.

Hvalila mentorku

Imala je svega 22 godine kada je počela da se viđa sa Epstajnom 1999. godine, dok je njemu tada bilo 46 godina. Kako piše u ovim papirima, Šeli En ga je srela dok je radila u odeljenju za savremenu umetnost u aukcijskoj kući Kristi u Njujorku.

Foto: Johannes EISELE / AFP / Profimedia

Pročitajte još:

Prema ovim dokumentima, ona je pohvalila svog neidentifikovanog „mentora“ (misleći na Gilejn Maksvel) koji je bio „toliko originalan u svim svojim misaonim procesima da je video mnogo dalje od nje“.

„Moja istraživačka i radoznala priroda je evoluirala. Pretpostavljala sam da mi daje neku vrstu snage mentaliteta u kome je sve moguće“, opisala je bivša Epstajnova ljubavnica utiske.

Ona sada vodi dečiju izdavačku kuću, koja je, kako piše u njenom opisu, orijentisana na duhovnost, a zove se po njenoj knjizi „Čokoladni preliv“. Osim toga, osnivač je i meditacionog centra „Sveti prostor“, koji ima za cilj da pomogne svakom Njujorčaninu da se „isključi iz frenetičnog tempa grada i posveti se unutrašnjem miru“.

Luisova je napisala i jednu od najprodavanijih knjiga za decu, „Ključ do srca“, koja je pokupila pohvale od mnogih poznatih svetskih književnika, među kojima je i autorka serijala knjiga o Hariju Poteru Džoana K. Rouling.

Mogla bi da pomogne žrtvama

Ime ove samozvane „duhovne preduzetnice“ i kniževnice nalazilo se na spiskovima više desetina letova privatnim Epstajnovim avionom, od kojih su mnogi pokazivali da je letela sama sa njim do Njujorka i njegovog ličnog ostrva.

Iako dosad nije optužena za bilo kakva nepočinstva ili neke druge navode protiv Epstajna, ona bi mogla biti zanimljiva figura i jedna od ključnih ličnosti za tužioce ili advokate koji optužuju Epstajna za seksualne delikte nad maloletnicama.

Foto: ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

„Gospođa Luis mogla bi da ima korisne informacije koje bi mogle da pomognu žrtvama koje traže odštetu od Epstajnovog bogatstva. Pozvali bismo je da kaže FBI-ju šta sve zna“, kaže neimenovani advokat jednog od klijenata optuživača.

Inače, Šeli En Luis živi na relaciji između Njujorka i rodne Velike Britanije, gde je sa sestrom suvlasnik stana od milion dolara u zapadnom Londonu.

Pošto ona nije odgovarala na pitanja britanskih medija, dostupan je bio jedino njen otac Brajan, koji je rekao da se oseća veoma tužnim zbog žrtava Džefrija Epstajna.

„Svoju ćerku nisam video godinama. Nemam pojma šta bi ona mogla na sve to da kaže“, poručio je britanskim medijima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar