Foto: Reuters/EPA/Profimedia/Shuttersrock

Princ Hari, koji je svojim memoarima po ko zna uzburkao svetsku javnost iznoseći prljav veš iz Bakingamske palate, sada tvrdi da je sve moglo da se izbegne jednim potezom kraljevske porodice - iskrenim izvinjenjem njegovoj supruzi Megan Markl.

Naime, kako kaže sve, svi skandali i svađe se ne bi ni dogodili da je njegova porodica umela da se suzdrži, piše Dejli Mejl.

Tvrdi i da je u više navrata od njih tražio da popričaju sa njegovom suprugom i reše sve nesuglasice.

„Znate šta ste uradili, a i ja sada znam zašto ste to uradili. I uhvaćeni ste, zato se samo izvinite“, navodno im je rekao Hari.

Za sada ostaje nejasno zbog čega je tačno Hari želeo izvinjenje svoje porodice.

Megan Markl i princ Hari Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kako prenosi Dejli Mejl, Hari ostaje pri tome da je učinio ispravnu stvar time što je stao na stranu Megan.

Takođe, u najnovijem intervju koji je dao za britanski Telegraf rekao je da su „i sami ljudi koji je trebalo da ih zaštite bili saučesnici u svim pričama koje su bukvalno uništavale Megan pred njegovim očima“.

Tako je otkrio da se jednom prilikom iz Londona u Frogmor pošto se Arči rodio, zatičući Megan kako gorko plače dok je dojila bebu.Za njene suze su, kako tvrdu, odgovorni članovi kraljevske porodice.

Kako tvrdi ovakvi nemili događaji su mogli biti izbegnuti, ali da neki članovi nisu uspeli da se suzdrže.

Foto: B4859 / Avalon / Avalon / Profimedia

„Voleo bih da zaista sednete sa mnom kako treba i umesto da kažete da sam u zabludi i paranoičan, da otvoreno razgovaramo o svemu. I da se izvinite mojoj ženi“, prisetio se Hari svojih reči.

Podsetimo, u svojim memoarima „Spare“ i nekoliko intervjua koje je dao povodom promocije knjige, Hari je sasuo salvu optužbi protiv svojih najbližih rođaka.

Takođe, Hari je otvoreno govorio o tome da je koristio ajahuasku, psihodelik, dok je tražio terapiju za svoje mentalno zdravlje. Dok je Vilijam bio prva osoba koja je ohrabrila Harija da pokuša sa terapijom, on kaže da je nakon što je potražio alternativni tretman shvatio da se njegov brat još više udaljio od njega.

U svojim memoarima, princ Hari je otkrio kako Vilijam veruje da ga je terapija dovela u zabludu i zapitao se da li mu je terapeut sa kojim je bio „ispirao mozak“.

Pročitajte još:

Pored ovog, princ Hari je u memoarima pisao i o nizu drugih neugodnih situacija koje je doživljavao sa svojom porodicom.

U svojoj knjizi pored brata, kritikuje i njegovu suprugu Kejt, kao i oca kralja Čarlsa III i maćehu Kamilu.

Knjiga je prevedena na 15 jezika, ali se ne znaju podaci o prodaji na njima.

Međutim, uprkos dobroj prodaji knjige, princ Hari ne uživa veliku popularnost u Velikoj Britaniji gde se često pominje kao razmaženo dete koje koristi prednosti monarhije.

Prema anketama, samo 26 odsto Britanaca ima pozitivno mišljenje o Hariju.

BONUS VIDEO Hari i Megan: Ko je oterao Sasekse sa kraljevskog dvora? – gosti Duška Jovanović i Ivan Radojčić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare