Megan i princ Hari
Megan i princ Hari Foto:EPA-EFE/DANIEL POCKETT

Princ Hari je priznao da mu je bilo "neprijatno" i da ga je bilo "sramota" da pokaže Megan Markl svoj dom, Notingem kotidž, i otkrio je da je njegova buduća supruga to uporedila sa "kućom bratstva".

U svojim memoarima „Spare“, koji su se juče pojavili u prodaji, vojvoda od Saseksa (38) priznao je da njegov dom u Londonu – u kojem je živeo šest godina – nije „nikakva palata“.

Iako je rekao da se radovao što će Megan pokazati svoj stambeni prostor ubrzo nakon što su počeli da se zabavljaju 2016. godine, brinuo se da kuća sa dve spavaće sobe možda neće ispuniti njena očekivanja.

Otac dvoje dece je napisao: „Bio sam uzbuđen što sam poželeo dobrodošlicu Meg u svoj dom, ali i posramljen. Not Kot nije bila palata. Not Kot je bio u blizini palate – to je bilo najbolje što ste mogli reći za to“.

Dok je gledao Megan kako šeta baštenskom stazom do njegove kuće, princ Hari kaže da mu je „laknulo“ što „nije dala naznake razočaranja“, prenosi Dejli mejl.

Međutim, to se promenilo kada je vojvotkinja ušla u kuću – gde su plafoni „niski kao kod kuće za lutke“.

Dodao je: „Onda je rekla da je to kao kuća nekog bratstva“.

Princ Hari kaže da nikada ranije nije primetio koliko je nameštaj u njegovom domu bio „otrcan“ – a tadašnja glumica nije bila posebno impresionirana njegovom stolicom koja se slagala sa njegovom braon sofom.

Nakon što se Megan uselila, princ Hari se priseća kako je par kupio Ikea svetla i naručio polovnu garnituru od sofa.com, koju su kupili kreditnom karticom njegove buduće supruge.

Kasnije u knjizi, vojvoda se priseća da su ga pozvali na čaj sa princom i princezom od Velsa i ponovo opisuje kako mu je bilo neprijatno zbog toga kako je Notingem kotidž u poređenju sa njihovim prostorom „nalik muzeju“.

Nakon venčanja 2011. godine, princ i princeza od Velsa živeli su u kući sa dve spavaće sobe pre nego što su se uselili u Apartman 1A – koji navodno ima 20 soba – u glavnoj zgradi.

Kotidž Notingem je dizajnirao visoko cenjeni arhitekta iz 17. veka Kristofer Ren, koji je takođe bio odgovoran za južni front palate Hampton Kort, Kraljevsku bolnicu Čelsi i Stari kraljevski pomorski koledž u Griniču.

Megan Markl i princ Hari
Megan Markl i princ Hari Foto:EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Štaviše, bivša guvernanta kraljice i princeze Margaret Marian Cravford živela je u kolibi dve godine od 1948. Kasnije će to imanje opisivati kao „san od začinjene crvene cigle sa ružama oko vrata“.

Dekoracija je svedena na minimum u prvom zajedničkom domu vojvode i vojvotkinje od Saseksa, a stručnjak za dizajn enterijera Bendži Luis je nedavno rekao Femailu da slike pokazuju „udoban, ali pristupačan“ životni prostor.

Hari i Megan su kasnije zamenili Kotidž Notingem – gde je Hari živeo od 2013. – za Frogmor kotidž sa deset spavaćih soba na Kraljičinom imanju Vindzor.

Par se uselio u kuću u aprilu 2019. godine, koja je iste godine renovirana u vrednosti od 2,4 miliona funti, samo nekoliko meseci pre nego što su objavili da se povlače sa funkcije starijih članova kraljevske porodice.

Od tada su vladi vratili troškove obnove i nastavljaju da koriste tu imovinu kao bazu u Velikoj Britaniji.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom svojih dokumentarnih filmova za Netfliks, koji su prošlog meseca izašli, par je otkrio kako je Opra bila zapanjena ‘malom’ veličinom njihovog doma kada je ‘otišla na čaj’ – i rekla im da „niko nikada neće verovati da su tamo živeli“

Tokom jedne epizode, Megan je istakla da je životni prostor bio daleko od ekspanzije, rekavši: „Kensingtonska palata zvuči veoma kraljevski, naravno da jeste, u nazivu piše „palata“. Ali Notingem kotidž je bila tako mala“.

Opisujući dom, Meghan je rekla: „Ljudi su mislili da živimo u palati i jesmo. Pa, kotidž je u palati“.

Hari je rekao: „Cela stvar je malo nagnuta, sa zaista niskim plafonima. Tako da ne znam ko je bio tamo ranije, ali mora da su bili veoma niski“.

Megan Markl i princ Hari
Megan Markl i princ Hari Foto:EPA-EFE/NEIL MUNNS

Megan je dodala: „Hari bi stalno udarao glavom na tom mestu jer je tako visok.“

Prema Megan, životi para u okviru Kensingtonske palate nisu bili slični ničemu ‘što bi neko poverovao’, a par je delio slike sebe kako rade „uradi sam“ i bave se baštovanstvom.

BONUS VIDEO: Hari i Megan: Ko je oterao Sasekse sa kraljevskog dvora? – gosti Duška Jovanović i Ivan Radojčić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar