Poplave u Sloveniji Foto:Tanjug/AP Photo/Miro Majcen

Slovenački premijer Robert Golob na Dan solidarnosti uputio je poruku u kojoj je naveo da ovaj dan nije samo dan kada se pomaže lјudima kojima je potrebna pomoć ili uteha, već je i dan kada se izražava podrška svima koji su pogođeni i da im se pokaže da nisu sami u nevolјi.

Slovenačka vlada je odlučila da proglasi 14. avgust Danom solidarnosti, kada građani dobijaju slobodan dan kako bi pomogli u sanaciji poplava.

„Ako pomoć dođe dobrovolјno i iz srca, naša svrha će biti postignuta“, rekao je on.

U poruci kojom se premijer Golob obratio stanovnicima Slovenije na današnji dan solidarnosti, on je ukazao da je slobodan dan i odsustvovanje sa posla namenjeno onima koji su u tome videli priliku da pomognu sugrađanima i zajednici.

Kako je Golob naveo, to mogu da urade na nekoliko načina: volontiranjem na terenu i u centrima za prikuplјanje pomoći, ili donacijama humanitarnim organizacijama, prenosi N1.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dan solidarnosti nije samo dan kada pomažemo lјudima kojima je potrebna pomoć ili uteha, to je i dan kada izražavamo podršku svima pogođenima i uveravamo ih da nisu i da neće biti sami u svojim teškoćama. Besplatne ponedelјke možemo iskoristiti i za pomoć u domovima za penzionere, kod komšija ili prijatelјa. Osnovna smernica dana treba da bude solidarnost. Uzajamna pomoć i podrška. U bilo kom obliku i prema sopstvenim mogućnostima. Ako pomoć dođe dobrovolјno i iz srca, naša svrha će biti postignuta“, istakao je on.

Slovenački premijer je izrazio želјu da se veliko jedinstvo i konsenzus, iskazan u vreme kada je Sloveniju zadesila velika katastrofa, nastavi i u svim drugim odlukama koje su za dobro zemlje.

„Zajedno smo najjači. Hvala svima koji pomažete i stvarate bolјe sutra imajući na umu svoje bližnje“, zaklјučio je premijer.
Sloveniju su nedavno pogodile razorne poplave u kojima je šest osoba izgubilo život, a hiljade ljudi su ugrožene.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar