Foto:shutterstock

Sedmočlana porodica, uključujući troje dece, koji su pronađeni mrtvi ranije ove nedelje u kući u severozapadnoj Minesoti, preminula je usled kako se čini slučajnog trovanja ugljen-monoksidom, saopštila je policija u sredu, prenosi CNN.

PROČITAJTE JOŠ:

Medicinska kancelarija okruga Remzi zaključila je da su tela bila crvene boje, što je u skladu sa toksičnošću ugljen-monoksida, rekao je Šenon Montro iz policijske uprave Murhed na konferenciji za novinare.

On je dodao da su laboratorijski rezultati uzoraka krvi takođe potvrdili uzrok smrti. Policija je saopštila da su preminuli Belin Ernandes (37) njegova supruga Marleni Pinto, kao i njihova deca Brejlin Ernandes (16), Majk Ernandes (7) i Maribel Ernandes (5),rekao je on.

Trovanje je odnelo i živote Eldora Ernandesa Kastilja (32), brata Belina Ernandsa, i njihove nećake Mariele Guzman Pinto (19), saopštila je policija.

Monro je rekao da u ovom trenutku nema naznaka „bilo kakve vrste kriminalne aktivnosti“.

„Ukoliko kasnije u istrazi ne pronađeno nešto drugo, sada to ukazuje na neku vrstu slučajne situacije“, rekao je Monro.

Članovi porodice su vršili proveru doma kada su otkrili tela, pa su pozvali pomoć. Nije bilo znakova nasilnog ulaska ili nasilja u kući.

Istraga o smrtima je otkrila da su postojala dva poznata izvor ugljen-monoksida – peć i vozilo koje je bilo parkirano u garaži kuće, objasnila je policija. Detektivi su locirali odvojeni detektor ugljen-monoskida, a na njegovom mestu je bio detektor samo za dim, rekao je Montro.

Istražitelji takođe sprovode dodatna ispitivanja kako bi utvrdili da li ugljen monoksid potče iz izduvnih gasova vozila za koje su članovi porodice rekli da ima nekih mehaničkih problema u vezi sa baterijom, saopštile su vlasti.

Policija je pronašla vozilo sa istrošenim akumulatorom i polovinom rezervoara za gorivo, navodi Monro.

BONUS VIDEO: Trovanje ribe na Kolubari

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)