Vojska Izrael
Vojska Izraela Foto:JALAA MAREY / AFP / Profimedia

Izrael će nastaviti sa sprovođenjem vojnih ciljeva u Gazi, uključujući i one koji predstavljaju pretnju izraelskim kopnenim snagama, navela su izraelske odbrambene snage (IDF), preneo Skaj njuz.

Portparol vojske, potpukovnik Piter Lerner, tvrdi da je u protekla 24 sata više od 150 raketa koje su ispalili Palestinski islamski džihad i Hamas palo na područje Pojasa Gaze.

Izrael Palestina rat Foto:EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

„Ove rakete ubijaju nedužne civile“, rekao je Lerner i optužio palestinske grupe da „ubijaju sopstveni narod tim neuspelim lansiranjima“. Rekao je da je humanitarna situacija u Gazi pod kontrolom.

Vojska je ponovno pozvala građane Gaze da se presele na jug i kazala da će pomoć koja dolazi s granice s Egiptom ići tamo.

Pročitajte još...

Zalihe hrane, lekova i vode prebačene su preko Egipta, ali Izrael ne dopušta nikakav benzin da pređe preko granice. Lerner je takođe rekao da će Izrael pojačati napade na objekte Hamasa u Gazi dok se priprema za sledeću fazu rata.

Do sada je 700.000 stanovnika Gaze krenulo prema jugu prema naredbama Izraela, rekao je on, prenosi Index.rs.

„Hamas je oteo 210 ljudi. Izraelska vojska istražuje slučaj talaca i otkrivamo nove informacije. Porodice otetih su obaveštene o razvoju događaja. U napadima je ubijeno 307 vojnika IDF-a“, rekao je Lerner.

Sve najnovije informacije o ovom događaju pratite u našem blogu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar