Džo Bajden Foto:Tanjug/AP Photo/Jacquelyn Martin

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden izjavio je u intervjuu za En-Bi-Si njuz (NBC news) da je pogrešio što je podsticao svoje pristalice da republikanski kandidat Donald Tramp bude "njihova meta", ali je naveo da je nasilna retorika problem koji ima Tramp, a ne on.

„Bila je greška upotrebiti tu reč. Mislio sam da se fokusiramo na njega. Usredsredite se na ono što radi, fokusirajte se na njegovu politiku, fokusirajte se na broj laži koje je izgovorio u debati… Ja nisam tip koji tako nešto kaže. Ja nisam tip koji je odbio da prihvati ishod izbora. Nisam tip koji je rekao da neće prihvatiti ishod ovih izbora. Fokus je na onome što on (Tramp) govori i na njegovoj ideji“, rekao je Bajden.

Džo Bajden Foto:Tanjug/AP Photo/Jacquelyn Martin

Bajden je 8. jula, govoreći o svom lošem učinku u TV debati, donatorima rekao da ima jedan zadatak, a to je „da potuče Trampa“.

„Dosta je priče o TV debati. Treba ga pogoditi u centar“, rekao je tada Bajden, navodi Rojters.

Foto:EPA-EFE/ALLISON DINNER

Predsednik SAD nalazi se pod sve većim pritiskom svojih poslanika, donatora i aktivista da odustane od izbora nakon lošeg nastupa u debati sa Trampom, ali on je odlučno odbio mogućnost napuštanja predsedničke trke.

On je u intervjuu ponovio da neće napustiti predsedničku trku iako su neki demokratski lideri skeptični po pitanju Bajdenove pobede.

PROČITAJTE JOŠ

„Pod jedan, jesam star, ali samo sam tri godine stariji od Trampa. Pod dva, moja oštroumnost je prokleto dobra. Za kratko vreme sam uradio više nego bilo koji predsednik“, rekao je Bajden.

Nova anketa koju je sproveo En-Bi-Si njuz pokazala je da Tramp vodi nad Bajdenom za dva odsto.

Anketa je takođe pokazala da više od 60 odsto demokrata želi da neko drugi bude na Bajdenovom mestu, dok je 80 odsto glasača navelo da ih brinu Bajdenove mentalne i fizičke sposobnosti.

Nekoliko republikanskih poslanika okrivilo je retoriku demokratske kampanje za podsticanje pucnjave u subotu na predizbornom mitingu republikanaca u gradu Batler u Pensilvaniji, u kojoj je povređen Tramp.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare