Foto: Norfolk Constabulary Police, Privatna arhiva

Majka je objavila poslednju fotografiju svoje ćerke, snimljenu samo 20 minuta pre nego što ju je ubio pijani vozač.

Fenela Haves (20), koja je volela prirodu, nosila je pre nesreće suncokrete da ih pokloni svojoj majci Margaret kada je automobil kojim je upravljao Malkolm Vejt (68) prešao na trotoar i udario je.

Ona je proglašena mrtvom na licu mesta, uprkos očajničkim naporima da je spasu nakon sudara.

Gospođa Haves je objavila fotografiju svoje ćerke kako se smeje i pozira sa cvećem nakon što je Vejt, koji je imao skoro pet puta veći nivo alkohola u krvi od dozvoljenog, osuđen na osam godina zatvora.

Foto: Privatna arhiva

Majka je rekla da „jeca svaki dan“ zbog gubitka svoje ćerke, perspektivne studentkinje koja je pohađala prirodne nauke na Univerzitetu Lankaster i koja je trebala da ode u Honduras na putovanje za koje je dobila stipendiju.

„Jecam jer je bila tako srećna: bila je tako ljupka iznutra i spolja, bila je tako živa i sada je nema i nikada je više neće biti. Nikada nisam imala priliku da se oprostim“, rekla je gospođa Haves.

Devojčica od 16 godina koja je šetala sa njom u trenutku nesreće, zadobila je povrede u udesu koji se dogodio 31. jula ove godine.

Vejt iz Hovetona u Norfolku je priznao da je izazvao smrt opasnom vožnjom. Izrečena mu je zabrana upravljanja vozilom na sedam godina.

Foto: Norfolk Constabulary Police

Na sudu je rečeno da se nije zaustavio nakon što je udario Fenelu. Nastavio je da vozi auto i stao tek sada se sudario sa putokazom, drvećem i žbunjem.

PROČITAJTE JOŠ:

Policajci su ga zatekli kako sedi na sedištu vozača, a pored njega se osećao jak miris alkohola sa poluispijenom flašom votke.

Vejt je penzionirani komjuterski inženjer, a nakon nesreće je odbio da uradi alko tekst pre nego što je uhapšen i odveden u bolnicu.

Policijska istraga je utvrdila da je Vejtovo vozilo bilo ispravno, a da su vremenske prilike i uslovi na putu bili dobri.

Na sudu je rečeno da su se Fenela i njena drugarica vraćale kući sa posla, a prema rečima svedoka devojke je udario nakon što je automobil skrenuo sa puta.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar