Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Hedli Gembl, 39-godišnja reporterka koja radi za američku TV mrežu CNBC, sa središtem u Abu Dabiju našla se na meti kritika zbog razgovora sa ruskim predsednikom Vladmirom Putinom, na energetskom formumu u Moskvi, na kojem je bila moderator. U centru pažnje, umesto diskusije o gasnoj krizi koja potresa svet, našle su njene gole noge i zavodljivo ponašanje voditeljke koje su mnogi okarakterisali kao otvoreni flert.

Pročitajte još:

Ova atraktivna crnka CNBC-u vodi emisiju koja se emituje svakodnevno, u kojoj se analiziraju kretanja na azijskim tržištima tokom dana.

Takođe povremeno vodi i format pod nazivom Bliski istok, u kome razgovara sa svetskim liderima, međunarodnim izvršnim direktorima i filantropima. Poznata su gostovanja presednika Egipta Abdel Fatah el-Sisija , nekadašnjeg libanskog premijera Sada Haririja, ministara finansija Sjedinjenih Država Stivena Mnučina i državnog sekretara Majka Pompea.

U oktobru 2018. je bila prvi međunarodni novinar koji je uživo izveštavao iz Saudijske Arabije u slučaju ubistva novinara Jamala Kašogija.

Ona je takođe prvi međunarodni novinar koji je uživo izveštavao sa skladišta nafte Aramko 2019. godine, kada je izveštavala o šteti koju su nanele iranske rakete i bespilotne letelice.

Poznata je i po svojoj borbi za bolji položaj žena u arapskom svetu. Moderirala je prvi ženski poslovni forum u Saudijskoj Arabiji.

Radila je i za EjBiSi Njuz i Foks Njuz u Vašingtonu, u informativnom programu izveštavajući o nacionalnim i međunarodnim političkim događajima, uključujući predsedničke debate 2008. godine, Izbornu noć 2008. i inauguraciju predsednika SAD Baraka Obame.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hadley Gamble (@hadleygamble)

O njenom privatnom životu se ne zna mnogo, nije poznato ko su joj roditelji, niti da li ima emotivnog partera. Jedino je izvesno da još uvek nije stala na ludi kamen. Zarađuje poprilično veliku svotu novca, s obzriom na to da prosečna godišnja plata CNBC novinara iznosi više od 600.000 dolara.

Na instragamu je prati više od 50 hiljada ljudi.

BONUS VIDEO: Sastanak Vladimira Putina i Angele Merkel u Moskvi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare