Foto: REUTERS/Henry Nicholls

Premijer Velike Britanije Riši Sunak je uslikan zajedno sa svojom suprugom Akšatom Murti i njihovim psom labradorom, kako šetaju hodnicima rezidencije u Dauning stritu broj 10.

Sunakovi, za koje se spekuliše da imaju bogatstvo vredno 730 miliona funti, stajali su pored svog psa Nove, ispred premijerske rezidencije, dok je Sunak pozivao ljude da doniraju novac u čast veterana kako bliži Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Foto: REUTERS/Henry Nicholls

Britanski premijer i njegova supruga su za ovu priliku nosili cvet maka zakačen na svojim odevnim kombinacijama. Sunak je svom psu okačio ogrlicu na kojoj je bio cvet maka, a potom je Novi dao poslasticu.

Foto: REUTERS/Henry Nicholls

Pas Nova privukao je veliku pažnju medija. Kao i njegovi vlasnici i on se u uselio u Dauning strit broj 10. Život na novoj adresi mu neće biti stran, s obzirom da je ovaj pas već živeo u komšiluku dok je Riši Sunak bio u vladi Borisa Džonsona.

Foto: REUTERS/Henry Nicholls

U junu prošle godine, Riši Sunak je obavestio javnost da je njegova porodica dobila novog člana: „Upoznajte Novu“, napisao je on.

Sunak je tada podelio fotografiju na kojoj mu Nova sedi u krilu i gleda direktno u kameru, a on gleda u nju.

Foto: REUTERS/Henry Nicholls

U to vreme, pas je imao osam nedelja, a sada se veruje da Nova ima oko 17 meseci.

Mediji pišu da Sunak nije bio previše oduševljen da primi psa u porodicu, ali nakon što su njegove ćerke upoznale psa Borisa Džonsona, molile su svog oca da im uzme štene.

Foto: REUTERS/Henry Nicholls

Sunak je na kraju popustio i primio je retrivera u svoj dom. Navodi se da Nova voli pečenu piletinu.

Nova često krasi Sunakov Instagram, a on je podelio fotografiju sa psom u peridou dok je pripremao budžet za 2021. godinu.

Sunak je objavio fotografiju na kojoj on gleda papire, dok Nova leži na sofi pored njega.

Foto: REUTERS/Henry Nicholls

Nova će imati žestoku konkurenciju da pretekne mačka Larija koji važi za glavnu životinju Dauning strita. Ta mačka je postala sinomim za Dauning strit 10 i čak ima i svoj parodijski Instagram nalog.

BONUS VIDEO: Boris Džonson u poseti Ukrajini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar