Foto:REUTERS/Alkis Konstantinidis ; REUTERS/Marko Djurica

Prethodna noć u Ukrajini bila je jedna od najtežih od početka rata. Naime, Rusija je tokom noći izvela niz napada na gradove širom Ukrajine ispaljujući na njih kiše projektila. U napadima su stradale najmanje tri osobe, dok je više njih povređeno. Među stradalima je i jednaestogodišnji dečak.

Najkritičnije je bilo u kijevskom regionu kom su razoreni poslednji spratovi brojnih stambenih zgrada. Procenjuje se da u ovim napadima ranjeno najmanje sedam osoba.

Foto: Artur Widak/NurPhoto / Shutterstock Editorial / AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Granate su devastirale i Odesu u kojoj su ranjene tri osobe. U tom gradu pogođena je trospratna zgrada u sklopu manastirskog poseda.

Foto: EPA-EFE/STR/STRINGER, EPA-EFE/ALESSANDRO GUERRA/SERGEY SHESTAK/ROMAN PILIPEY

Bespilotne letelice takođe su ispaljene na severozapadni region Žitomir. Na sreću, u njima niko nije povređen.

U napadu korišćeno više od 20 iranskih dronova

Kako je saopštio predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, na njegovu zemlju je sinoć poslato više od 20 iranskih ubojitih bespilotnih dronova, niz projektila i granata.

Pročitajte još:

„I to samo tokom poslednje noći ruskog terora protiv Ukrajine. Svaki put kad neko izgovori reč „mir“ u Moskvi, tamo se da još jedan nalog za takve zločinačke udare. Mir donosi samo uspeh ukrajinskih snaga na kopnu, nebu i moru. A snagu Povelje Ujedinjenih nacija vraća potpuna usklađenost s režimom sankcija protiv Rusije“, naveo je Zelenski.

Nove eksplozije

Situacija se nije smirila ni danas, a državna ukrajinska televizija Suspilne saopštila je da su se tokom proteklih sati eksplozije čule u Zaporižju i Hersonu.

BONUS VIDEO Sastanak Putin – Si Đinping

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare