Foto: Printscreen/RTS

Auto-put M1 kod Budimpešte, na kome se dogodio stravičan lančani sudar najmanje 42 vozila i u kome je povređeno 36 osoba, od kojih je jedna osoba prevezena u bolnicu sa povredama opasnim po život, izgledao je danas popodne kao scena iz filmova katastrofe.

Na jednom od snimaka može se videti majka kako šeta sa malom decom pored puta, na nekoliko metara od njih svuda su olupine automobila. Prašina i dim su ogromni, jer su pored automobila u lančanom sudaru učestvovali i kamioni. Neki su čak probili barijeru i razbili automobile, prenosi RTL.hu.

Na slikama se pojavljuje više dece.

Vide se i olupine slupanih automobila, a nekoliko metara dalje gore tri vozila u nizu. Vatra se verovatno širila sa jednog na drugi.

Lančani sudar dogodio se u ranim popodnevnim satima kod Herceghaloma.

Na lice mesta za nekoliko minuta stiglo je 70 vatrogasaca iz 7 gradova.

Kada su vatrogasci stigli, od 42 vozila koja su učestvovala u sudaru, potpuno je izgorelo 19 automobila,  jedan kombi i vozačka kabina kamiona.

„Vatrogasci su na licu mesta imali veoma složen zadatak, jer su morali da spreče dalje širenje požara, kao i potragu za putnicima zarobljenim u vozilu“, rekla je Anet Sabo Bistrič, portparolka Uprave za katastrofe okruga Fejer.

Na kraju potrage, vatrogasci nisu našli ljude u olupini, ali je hitna pomoć morala da zbrine desetine povređenih. Nekoliko ih je prevezeno spasilačkim helikopterom.

Kako se navodi u saopštenju policije, u masovnoj nesreći povređeno je 36 osoba, od kojih je 1 osoba prevezena u bolnicu sa povredama opasnim po život, a 13 je sa teškim povredama.

*****

BONUS VIDEO: Veliki lančani sudar kod Budimpešte

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar