Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Porodica i prijatelji ubijene manekenke Ebi Čoi Tin-Fung u utorak su se prvi put pojavili u javnosti od njenog ubistva, okupivši se kod mesta zločina u hongkongškom Tai Pou da odaju poštu i obećaju da će „pravda biti zadovoljena“.

Grupa je stajala u redu ispred seoske kuće u Lung Mei Tsuenu gde je policija prošlog petka otkrila neke od ostataka 28-godišnjakinje, okupljajući se da pale mirisne štapiće.

Među ožalošćenima, koji su se okupili u podne, bili su Čoin muž Kris Tam, njeni roditelji i svekar i svekrva, kao i neki prijatelji porodice. Grupu su pratili taoistički sveštenici, koji su u ime manekenke obavili ceremoniju.

„Počivaj u miru, moja ženo“, rekao je Tam dok se klanjao pred oltarom.

Čoina majka je jecala dok ju je Tam stisnuo za ruku u znak podrške, dok se svekrva opraštala, prenosi Saut Čajna morning post.

„Ljudi će odgovarati i pravda će biti zadovoljena“, rekla je Čoina svekrva.

Dodala je da će se porodica dobro pobrinuti za četvoro dece manekenke, od kojih je dvoje imala sa svojim bivšim mužem, koji je optužen za njeno ubistvo.

Smrt 28-godišnje manekenke privukla je pažnju medija širom sveta tokom protekle nedelje, a policija još uvek traga za poslednjim njenim ostacima. Četvorici njenih bivših rođaka u ponedeljak je određen pritvor bez kaucije u vezi sa njenim ubistvom.

Manekenkin bivši muž Aleks Kvong (28), njegov brat Entoni (31) i njihov otac Kvong Kau (65) optuženi su za njeno ubistvo. Aleksova majka Dženi Li (63) optužena je za ometanje pravde.

Jedna 47-godišnja žena, uhapšena u nedelju pod sumnjom da je pomagala i podržavala osumnjičenog u ubistvu, puštena je uz kauciju do dalje istrage, saopštila je policija u utorak.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen