Foto: Privatna arhiva

Ozloglašenom ubici koji je oteo i ubio svoju rođak i odbija da otkrio gde se nalazi njeno telo - odobreno je saslušanje za uslovni otpust u novoj godini.

Stjuart Kembel (64) služi doživotnu kaznu za ubistvo Danijel Džons (15) koja je poslednji put viđena u blizini svoje kuće u Istočnom Tilberiju u Eseksu 2001. godine, dok je hodala do autobuske stanice.

Njeno telo nikada nije pronađeno ali nakon što je policija pronašla par belih čarapa na kojima je bio Danijelin DNK i sjaj za usne, Kembel je uhapšen i kasnije proglašen krivim.

Utvrđeno je da ju je Kembel namamio u svoj kombi kako bi je oteo.

U decembru je osuđen na doživotnu robiju za ubistvu i deset godina za otmicu.

Viši sud je odlučio da Kembel ne treba da bude pušten na uslovnu slobodu dok ne odsluži barem 20 godina, a sada bi mogao da bude pušten na slobodu.

Dejli mejl piše da će Kembel u februaru 2023. godine imati ročište za uslovni otpust, posle kog bi mogao da izađe iz zatvora. Druga opcija je da mu se odbori prelazak u zatvor otvorenog tipa.

PROČITAJTE JOŠ:

Uprkos apelima Danijelne porodice i Kembelovog brata Aliksa Šarkija, Kembel odbija da otkrije gde je sakrio telo tinejdžerke koju je ubio.

Na njegovom suđenju za ubistvo otkriveno je lažirao poruke kako bi izgledalo da je tinejdžerka još uvek živa. Na 20. godišnjicu od Danijeline smrti, njena porodica je apelovala na ubicu da otkrije gde je sakrio telo.

Kembel je otac dvoje dece i bodibilder, a na suđenju je negirao bilo kakvu umešanost u nestanak svoje nećake.

Tužilaštvo je međutim izložilo dokaze koji pokazuju da je razvio „seksualnu privlačnost“ prema njoj. Redovno bi je vozio sa stanice gde staje školski autobus, slao joj je neumesne SMS poruke i vodio je dnevnik beležeći svaki kontakt sa njom.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar