Foto: Phil Barnett / PA Images / Profimedia

Mladić (23) preminuo je nakon što je izboden na podijumu za igru ​​u noćnom klubu u Birmingemu.

Policija Vest Midlandsa saopštila je da je pokrenuta istraga ubistva.

Policajci su pozvani u noćni klub „The Crane“ u ulici Aderlej nešto pre 23:45, ali uprkos naporima da se mladić spase, oko pola sata kasnije proglašen je mrtvim.

Muškarac je bio u noćnom provodu sa prijateljima kada mu je prišla grupa ljudi, navodi policija.

Dodali su da je u noćnom klubu u trenutku uboda bilo na stotine ljudi. Detektivi gledaju snimke sa nadzornih kamera sa mesta događaja i pozivaju sve koji su bili u blizini da se jave.

Ljudi koji su bili u noćnom klubu kritikovali su sigurnosne pretrage na događaju i opisali „lošu“ atmosferu u prostoru.

Sidni Pauer, iz Birmingema, naveo je za Skaj njuz da je video „grupe momaka koji su hteli da izazovu nevolje“.

On je rekao: „Čim smo ja i moji prijatelji ušli, osetili smo vrlo čudnu atmosferu koja nije bila dobra… Posvuda su bile samo grupe momaka, većina ih je izgledala raspoloženo. Mnogi od njih su definitivno hteli da izazovu probleme, očigledno nisu bili tu da uživaju u muzici“.

Osamnaestogodišnji mladić, koji nije želio da bude imenovan, rekao je da je incident bio „katastrofa koja je samo čekala da se dogodi“.

O sigurnosnim pretresima rekao je: „Meni i drugarici sa kojom sam bio, nijednom nisu tražili da pretresu džepove, iako su moji bili puni. Imao sam kargo pantalone sa punim džepovima. Nisu me čak ni dodirnuli dok su me pretraživali, samo su pratili obris mog tela rukama, a zatim me tapkali da bi rekli idi. Očigledno želite da se svi dobro provedu i uživaju, ali kada smo ušli rekao sam svom prijatelju: To je najgori pretres koju sam ikada video. Svako je mogao da donese bilo šta.“

Detektivka Mišel Turgud, koja vodi istragu, rekla je: „Ovo je bio mladić koji je uživao s prijateljima u izlasku, a naše misli su danas s njegovim prijateljima i porodicom.“

Ona je dodala da je u noćnom klubu u to vreme bilo na stotine ljudi, dodajući da policija veruje da je žrtvi „prišla grupa ljudi, a zatim je izboden“.

Mesto događaja ostaje zatvoreno dok se prikupljaju dokazi, a službenici iz susedstva će patrolirati područjem u narednim danima kako bi obezbedili područje.

***

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar