Foto: Shutterstock

Borbeni avion Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva MiG-21 izvršio je danas kod Bjelovara presretanje civilnog aviona koji je ušao u hrvatski vazdušni prostor, izvestilo je Ministarstvo odbrane.

Reč je o avionu oznaka N310FW koji se nije javljao na radiovezu, nakon čega je avion sleteo na aerodrom Brezovac kod Bjelovara. U avionu su bile dve osobe, a o svemu je obaveštena i policija, navodi se u saopštenju.

„Presretanje je izvršeno prema svim NATO pravilima i procedurama za takav postupak. Uspešno sprovođenje ovog zadatka potvrdila je deklarisanu sposobnost našeg sistema za nadzor i zaštitu vazdušnog prostora kao i sve prednosti učestvovanja u integrisanom sistemu vazdušne odbrane NATO-a“, poručuju iz MORH-a, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

Avion koji je presretnut je Moni M20 iz 1981. Ima četiri sedišta i jedan motar.

U privatnom je vlasništvu i inače je stacioniran u Nemačkoj. Kao vlasnik se navodi QualitAir LCC Trustee iz nemačkog Mihelštata kod Frankfurta.

Nije poznato zašto se avion oznaka N310FW nije javljao na radiovezu i da li se radilo o tehničkim problemima ili o nečem drugom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar