Dmitrij Medvedev Foto: EPA-EFE/YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK

Bivši predsednik Rusije Dmitrij Medvedev prokomentarisao je upad ukrajinske vojske u Kursku oblast u Rusiji i rekao da je poznato šta je cilj Ukrajine u vezi sa tim. On je u komentaru na društvenoj mreži Telegram rekao da Ukrajinci ovim napadom žele da pokažu Zapadu da su im potrebne nove donacije oružja i novca.

„To je i pokušaj da se naše borbene formacije prorede na glavnoj liniji sukoba, privlačeći deo snaga ka Kursku i Belgorodu. Neophodno je izvući ozbiljnu pouku iz onoga što se desilo i ispuniti ono što je general Gerasimov obećao vrhovnom komandantu – nemilosrdno poraziti i uništiti neprijatelja“, rekao je Medvedev.

Naglasio je da ovaj napad ima još jednu političko-pravnu posledicu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Od ovog trenutka, specijalna vojna operacija (termin koji Rusi koriste za rat u Ukrajini op. a ) trebala bi dobiti otvoreno eksteritorijalni karakter. Ovo više nije samo operacija vraćanja naših zvaničnih teritorija i kažnjavanja nacista. Moguće je i potrebno otići u druge delove Ukrajine, u Odesu, Dnjepropetrovsk i šire. O tome ne bi trebalo da postoje ograničenja, o tome treba razgovarati otvoreno i bez stida i diplomatskih otklona“, mišljenja je Medvedev.

U svom komentaru je uvredio i Britance.

„Neka ovo shvate svi, pa i engleska kopilad. Prestaćemo tek onda kada to budemo smatrali da je to prihvatljivo i isplativo za nas“, poručio je on.

BONUS VIDEO: Srpsko oružje u Ukrajini: Ono što se od zapadnih medija ne može sakriti, za domaće se predstavlja – kao laž (21.7.2024)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare