Nebojša Medojević Foto: N1

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je da su u jučerašnjem saopštenju koalicije "Za budućnost Crne Gore" samo konstatovali da je premijer Zdravko Krivokapić iznevjerio volju birača od 30. avgusta.

Pročitajte još:

„Pozvali smo kolege iz Demokrata i URA da otvorimo razgovore o ozbiljnoj krizi i da potpišemo koalicioni sporazum, jer dosadasnja vecina funkcionise na datoj reči koju je premijer dao nama, da će potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom i izmeniti Zakon o slobodi veroispovijesti. Zvali smo ga nekoliko puta da dođe u Skupštinu da razgovaramo. On to ignorantski odbija. On je na potezu, DF je jasno saopštio koji ce biti pravci našeg kretanja“, kazao je on.

Predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da Krivokapić nema njihovo poverenje.

„Nakon inicijative za Leposavića jasno bilo da nema našu podršku. Sam je tada trebalo da traži poverenje za čitavu Vladu. Premijer je razorio sistem javnih finansija. Koalicioni sporazim podrazumeva resetovanje i novog premijera i novu Vladu u okviru iste većine. Nećemo rušiti Vladu s Demokratskom partijom socijalista, ali ni ćutati na kršenje izborne volje. Spremni smo da razgovaramo o rekonstrukciji, ali i o formiranju Vlade u okviru iste većine“, kazao je on.

„Krivokapić je vratio Đukanovićev šverc cigareta“

Poručio je da je aktuelno stanje neodrživo.

„Mi nismo izazvali krizu, već premijer koji je tražio u parlamentu smenu svog ministra. Imamo ozbiljnu političku krizu Vlade, ali i parlamenta. Krivokapić je vratio Đukanovićev šverc cigareta. Imamo sva saznanja koji ljudi stoje iza toga. Ovako više ne ide. Ako možemo u većini da se dogovorimo, onda su sve opcije otvorene. Ako ne možemo, onda su jedino rešenje izbori. Nismo za to, mislimo da treba pokušati sve druge opcije. U političkoj teoriji i praksi ovakve krize se rešavaju novim izborima“, kazao je Medojević.

„Cifre pokazuju da se šverc odvija pod našom Vladom. Premijer beži od dogovora. On je bio u jednoj stranoj ambasadi i predlagao da Spajić bude novi premijer, jer je on umoran“, dodao je.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)