Foto: Greg Balfour Evans / Alamy / Profimedia, Instagram/leahwashy

Lija Vašington koja je pre osam godina izgubila nogu u stravičnoj nesreći na rolerkosteru svakodnevno na društvenim mrežama govori o tome kako je uspela da se oporavi. Želja joj je, kako kaže, da postane motivacija drugima što joj sudeći po broju pregleda polazi za rukom.

U jednom od klipova Vašington je navela kako se seća svakog trenutka užasne nesreće na rolerkosteru zbog koje je izgubila nogu.

@leahwashy 7 years today since I got fitted with my first prosthetic leg🦿I just wanted to share a reel tonight to show 30 seconds worth of 7 years, I remember the first day I got fitted with my leg and I was so nervous & had no idea how it was going to go! Fast forward to 2022 and here I am, wear my leg from the moment I get up on a morning until I go to bed at night, do not get me wrong it’s not all plain sailing but anyone that is currently going through anything it does get easier 🥰 I went from having 0 confidence when first wearing my leg, wearing clothes that I would have never dreampt of wearing, covering up and hiding it anyway I could, I have now gained so much confidence (mainly thanks to my friends, family, @pacerehab & Instagram! 💋) and the opportunities I have been given with brands & companies thank you again for the continued support over the years 🖤 #rehabilitation #rehab #prosthetic #amputee #prostheticleg #accident ♬ About Damn Time – Lizzo

Ona je tada bila na prvom sastanku sa svojim dečkom Džoom Pjuom kada se u junu 2015. godine.

Njih dvoje su uživali u izlasku kada su tokom vožnje udarili u drugu kabinu i u tom položaju ostali zarobljeni više od četiri sata. Tada je imala samo 17 godina.

@leahwashy Our first TikTok 🤪@joepugh_ ♬ original sound – Leah Washington

„Svega se sećam. Bilo je kao da se autom zabije u zid od cigle. Osetila sam da su mi kolena loše, ali sam mislila da sam slomila neku kost“, prisetila se.

Inače, prošlog meseca par je otkrio da su se verili, šest godina nakon što su preživeli nesreću.

Nesreća je pripisana ljudskoj grešci, a firma Merlin Attractions vlasnika Alton Toversa kažnjena je sa pet i po miliona evra zbog kršenja zdravlja i bezbednosti.

Pročitajte još:

Ostali povređeni u incidentu su Viki Balč (20) iz Lankašira, koja je imala šest operacija u pokušaju da spase nogu koja je na kraju amputirana.

Danijel Torp (27) iz Bakstona u Derbiširu zbrinut je zbog kolapsa pluća i povreda potkolenice.

Čanda Čauhan (49) iz Vedsberija operisana je nakon što je zadobila unutrašnje povrede.

BONUS VIDEO Rolerkoster smrti: Otkačio se vagon, poginula devojčica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar