Zdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Sednica Veća za nacionalnu bezbednost danas nije održana, usled nepojavljivanja pet članova Veća, uprkos tome što je održavanje sednice bilo organizovano i prilagođeno obavezama većine članova Veća, saopšteno je iz kabineta predsednika Vlade.

Na sednici su se, kako su naveli, pojavili premijer Zdravko Krivokapić, kao predsednik Veća, ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, i direktor ANB-a Dejan Vukšić.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nedolaskom pet članova Veća onemogućeno je usvajanje izveštaja Međuresorne komisije za analizu rezultata koordinacije i operativne usklađenosti organa obaveštajno-bezbednosnog sektora i Biroa za operativnu koordinaciju, vezano za događaje na Cetinju od 3. do 5. septembra 2021. godine. Usvajanje tog dokumenta je preduslov za skidanje oznake tajnosti sa izveštaja, čime bi javnost bila upoznata sa sadržajem izveštaja u celini. U tom smislu, zabrinjava činjenica da pet članova Veća pokazuju očiglednu neodgovornost, kada je u pitanju razmatranje aktuelne bezbednosne situacije u državi. U cilju potpune transparentnosti, već sutra, predsednik Veća premijer Zdravko Krivokapić zakazaće novu sednicu za 16:00 časova, sa istim dnevnim redom, sa osnovnim ciljem da građani Crne Gore budu do kraja upoznati sa sadržajem izveštaja“, navodi se u saopštenju kabineta premijera.

Bonus video: Mileta Radovanić URA: Krivokapić je privatizovao Vladu Crne Gore

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar