Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN HARTMANN

Slovenija pojačava kampanju vakcinacije protiv koronavirusa, pa je od sada cepivo moguće dobiti i u skijaškim centrima, a svi građani su dobili pismo predsednika vlade s pozivom da se vakcinišu.

Pročitajte još:

„Budimo slobodni, ali i odgovorni, solidarni. Vakcinišimo se jer je vreme da se u ovoj bitki s koronavirusom povežemo i budemo zajedno“, poručio je premijer Janša u pismu koje su građani dobili u poštanske sandučiće.

Slovenski premijer na jesen je najavljivao mogućnost uvođenja obvezne vakcinacije, što je bilo kontraproduktivno, a takav je plan osporio i ustavni sud, pa sada ističe da je cepljenje dobrovoljna, ali i društveno odgovorna i vrlo poželjna odluka svakoga.

Kako bi demonstrirao važnost vakcine kao najbolje zaštite, posebno zbog verojatnog novog vala omikron varijante početkom iduće godine, u nedelju se buster dozom vakcinisao i ministar zdravstva Janez Poklukar, istakavši da su se vakcinisali svi u njegovoj familiji, uključujući i decu.

Dani vakcinacije

Akcija „Dani vakcinacije“ odvija se širom države pod geslom „Uđimo zdravi i sigurni u novu godinu“ i trajaće do Božića.

Otvorena su 62 centra za vakcinaciju koja će raditi po ceo dan, a po jedan centar u svakoj regiji i u noćnim satima, obezbeđene su i mobilne jedinice uz pomoć Crvenog krsta, vatrogasnih društava i službe za civilnu zaštitu.

Zainteresirani će se moći da se vakcinišu i na postajama skijaških žičara, u lovačkim i vatrogasnim domovima, planinskim kućama, trgovačkim centrima i u kinodvoranama.

BONUS VIDEO: Razbijamo zablude o vakcinaciji – Dr Emina Milošević objašnjava zašto korona-vakcine primamo više od jednom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar