Podgorica, Protest ispred Vlade Crna Gora
Podgorica, Protest ispred Vlade Foto:Screenshot/Youtube/MediaBiro

"Želimo da se izborna volja sačuva i da nastavimo da radimo svoj posao", poručio je crnogorski ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović na večerašnjem protestu u Podgorici.

U Podgorici se u večeras održava protest protiv najave „rušenja“ aktuelne Vlade i mogućeg formiranja manjinske Vlade.

Protestu prisustvuju poslanici i funkcioneri Demokrata Momo Koprivica, Vladimir Martinović, Danilo Šaranović i Neven Gošović.

POGLEDAJTE JOŠ:

Na proteste je stigla i ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, kao i poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Kako su ranije najavili, na ulicama Podgorice su ministri Jakov Milatović i Milojko Spajić.

„Ovo nije politički skup i nećemo govoriti. Rekli smo sve što smo imali, sad će narod govoriti“, kazao je Spajić, dok je Milatović poručio da je cilj skupa očuvanje izborne volje.

Spajić je dodao da postoji mogućnost da će program „Evropa sad“ biti sabotiran, ukoliko dođe do rekontrukcije postojeće Vlade.

„Ko će da sprovodi program Evropa sad? Sabotiraće ga. Čim uspete, saseći će vas. Izbori su jedino ustavno i pošteno rješenje da se reši ova situacija“, kazao je Spajić.

Ministarka Bratić je kazala da je „došla da podrži građane i brani izbornu volju građana“

Cetinje policija Crna Gora
Policija Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

„Ako dobitnici izbora ne mogu da se dogovore, vratite mandat građanima. Ovde nismo zbog svojih fotelja. Ako se izborna volja izigra, onda je najbolja i najpoštenije vratiti mandat narodu“, kazala je Bratić, prenose podgoričke Vijesti.

DPS još nije pobeđen

„DPS još nije pobeđen do kraja. Da jeste, ne bi me ovo sekiralo. Jako je loš tajming. Ovo je pokušaj da se spasi DPS. Mogu samo da im poručim da će izgubiti sigurno. Hoće da nas unište, nećemo dozvoliti to“, istakao je Spajić.

Dok se on obraćao novinarima, građani su skandirali „osnivajte partiju“. Građani su prošetali do Skupštine Crne Gore, pa su se vratili do Vlade, odakle su se polako razišli.

Protesti zbog manjinske Vlade

Stanovnici Crne Gore izašli su na ulice nakon što je potpredsednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović predložio formiranje manjinske Vlade, a koalicija „Crno na bijelo“ koju predvodi Abazović podnela parlamentu inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi Zdravka Krivokapića.

Premijer je uzvratio zahtevom za smenu svog potpredsednika, o čemu će parlament odlučivati 4. februara.

Dritan Abazović intervju
Foto: Printscreen Nova.rs/video

Abazović izvređan

Iako su protesti proticali mirno, do incidenta je došlo kada je Dritan Abazović gostovao na RTCG-u. Demonstranti su se okupili isped zgrade pomenutog medija i vređali lidera URE, koji je u jednom momentu odlučio da im odgovori.

Policija je tada sprečila dalji sukob okupljenih, a protesti su nastavljeni.

BONUS VIDEO Protest ispred crnogorske Vlade, traži se smena Abazovića

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare