Foto:AP Photo/Armin Durgut; TANJUG/ FOTO SRNA/ VELIBOR BANDICŽ; AP Photo/Darko Vojinovic

Građani Bosne i Hercegovine danas od sedam glasaju na Opštim izborima, a izborni sistem u BiH je jedan od najkomplikovanijih u Evropi. Mnogi od tamošnjih političara su već izašli na glasanje i obavili građansku dužnost.

Među prvima je na glasanje izašao predsednik SDA Bakir Izetbegović i njegova supruga Sebija Izetbegović koji su glasali u Sarajevu. Nakon obavljenog glasanja, Izetbegović se obratio medijima.

„Osećam se kao i ovaj dan. Veselo i sunčano. Birače pozivam da izađu na izbore, iskoriste svoje pravo i daju glas onima koji će voditi razumniju politiku, koji neće praviti blokade i krize i terati omladinu iz Bosne i Hercegovine“, rekao je Izetbegović.

Foto:AP Photo/Armin Durgut

U Mostaru je glasao i predsednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović.

Čović je nakon objavljene građanske dužnosti rekao da se raduje što su došli izbori. Pozvao je sve one koji žele dobro BiH da masovno izađu na izbore.

„Očekujem kao predsednik HDZ-a i HNS-a uverljivu pobjedu HDZ i koalicije stranaka zajedno s nama na listama i pobedu Borjane Krišto“, kazao je Čović.

Dragan Čović Foto: Russian Foreign Ministry Press O / TASS / Profimedia

U Zenici je na glasanje izašao aktuelni predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović. Džaferović ove godine, prvi put od proglašenja nezavisnosti BiH, ne učestvuje aktivno u izbornom procesu, a na tu novinarsku konstataciju te pitanje kako se oseća u novoj situaciji, odgovorio je da se oseća „kao i ranije“.

„Osećam se kao i ranije, kada sam bio kandidat. Tačno je da sam bio kandidat na svim izborima od 1996. godine pa na ovamo. I to na direktnim izborima. Isto se osećam. Ja ću i dalje nastaviti da doprinosim ovoj državi, onoliko koliko god budem mogao. Gde, šta, kako…manje je važno, manje je bitno. Bitno je ono što je u meni“, kazao je Džaferović.

Lider SNSD-a i kandidat za mesto predsednika Republike Srpske Milorad Dodik još uvek nije izašao na glasanje.

BONUS VIDEO Vučić o Kosovu i Metohiji sa Porfirijem i Dodikom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar