dron iznad Jerusalima Foto: Jamal Awad / Xinhua News / Profimedia

Libanska ekstremistička organizacija Hezbolah saopštila je danas da je ispalila rakete na jedan grad na severu Izraela, u znak odmazde za izraelski vazdušni napad u kojem je ranjeno 17 ljudi.

Ministarstvo zdravlja Libana i državni mediji su objavili da je u vazdušnom napadu pogođen motor u libanskom selu Abasije i da su četiri osobe teško ranjene.

Hezbolah je kasnije saopštio da su njegovi borci ispalili rakete ka izraelskom gradu Kirjat Šmona, u znak odmazde, preneo je Asošijed pres.

Izraelski mediji su preneli da povreda nije bilo u eksploziji dve rakete, ali da je pričinjena šteta, a da se sirene za protivraketnu uzbunu nisu oglasile.

Prekogranični sukobi izraelske vojske i Hezbolaha su gotovo svakodnevni od početka rata u Pojasu Gaze 7. oktobra prošle godine.

Od tada je u Libanu ubijeno više od 500 ljudi, većinom boraca Hezbolaha.

Broj Palestinaca ubijenih u desetomesečnom ratu Izraela i Hamasa u Gazi gotovo je dostigao 40.000, po podacima tamošnjeg ministarstva zdravlja.

Kako je danas saopšteno ubijeno je najmanje 39.965, a ranjeno 92.294 ljudi.U protekla 24 sata u lokalne bolnice su preneta tela 36 ubijenih, dodaje se u saopštenju ministarstva koje u bilansu žertava ne pravi razliku između boraca i civila.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar