grad marinika ukrajina Twiter/MFA of Ukraine 🇺🇦
grad marinika ukrajina Twiter/MFA of Ukraine 🇺🇦

Ruska vojska objavila je fotografije iz okupiranog ukrajinskog grada Marinka u Donjeckoj oblasti koji je tokom rata potpuno uništen.

„Kad čujete reč ‘apokalipsa‘, što vam pada na pamet? Kraj sveta, kraj života, nešto strašno i nepovratno, ali se događa sada“, stoji uz objavljene fotografije na Telegramu.

Korisnici društvenih mreža i ukrajinske vlasti burno su reagirali na ove fotografije. Andrij Jermak, šef Kancelarije predsednika, naglasio je da je Marinka pre rata bila živa i napredovala.

„Ovo je ukrajinski grad Marinka u oblasti Donjeck. Bio je miran grad. Bio je…Sve dok ga ruski kriminalci nisu potpuno uništili. Povećajte fotografiju da vidite kako ništa nije ostalo“, napisali su iz ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova.

Artem Šus, šef policije u Marinki, rekao je da je njegov grad uništen.

„Marinka je potpuno evakuisana, u gradu nema nikog osim vojnika. Ne postoji način da tamo živi civilno stanovništvo. Ruske snage namerno sravnjuju ruševine u gradu kako bi uništile sve zaklone, bez obzira na to je li reč o civilnom skloništu ili vojnom objektu. Uništavaju sve jer svojom taktikom ne mogu poraziti naše trupe. Zato uništavaju sve živo“, rekao je Šus za AP.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare