Foto: Mediabiro

Evropska unija (EU) je primila ka znanju glasanja rezultat glasanja u crnogorskom parlamentu koje je rezultiralo izglasavanjem nepoverenja vladi na čelu sa Zdravkom Krivokapićem.

PROČITAJTE JOŠ:

Briselski zvaničnici pozivaju sve političke partije u Crnoj Gori, da se fokusiraju i rade zajedno na podsticanju reformi u vezi sa EU, u konstruktivnom duhu i u interesu građana Crne Gore.

„Formiranje nove vlade je odgovornost političkih aktera Crne Gore. Verujemo da će se ovo dogoditi bez nepotrebnog odlaganja“, navela je portparolka Evropske komisije (EK) Ana Pisonero Hernandez u pisanoj izjavi koju je dostavila medijima, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Ona je dodala da EU očekuje od bilo koje vlade u Crnoj Gori da se pozabavi očekivanjima građana da se napreduje u procesu pristupanja u EU.

Glasovima 43 poslanika opozicije i vladajuće koalicije „Crno na belo“ (GP URA i CIVIS), sinoć je u Skupštini Crne Gore razrešena Vlada premijera Zdravka Krivokapića.

Protiv smene prve Vlade formirane nakon trodecenijskog režima Demokratske partije socijalista (DPS), glasalo je 11 poslanika Demokrata, Prave i Ujedinjene Crne Gore, prenose Vijesti.me.

Poslanici Demokratskog fronta (DF), Pokreta za promjene (PzP), Socijalističke narodne partije (SNP), Demosa i Radničke partije (RP), napustili su plenarnu salu pre glasanja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar