Redžep Tajip Erdogan Foto:Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Nakon što je morao da prekine intervju zbog lošeg zdravstvenog stanja, na društvenim mrežama i u pojedinim medijima pojavili su se navodi da je prvi čovek Turske Redžep Tajip Erdogan (69) doživeo srčani udar. Povodom ovih navoda, oglasio se Centar za borbu protiv dezinformacija administracije turskog predsednika sa tvrdnjom da to nije tačno.

„Vesti na društvenim mrežama o tome da je predsednik Erdogan navodno doživeo srčani udar i da je hospitalizovan nisu tačne“, saopštio je Centar za borbu protiv dezinformacija na Tviteru.

Istovremeno, potpredsednik Turske Fuat Oktaj saopštio je da je zdravstveno stanje turskog lidera dobro.

Erdoganu pozlilo tokom intervjua

Turski predsednik održao je tri predizborna govora uoči parlamentarnih i predsedničkih izbora 14. maja, ali mu je tokom jednog intervjua pozlilo.

Veče je trebalo da završi intervjuom uživo za Ulke TV i Kanal 7. Međutim, njegovo pojavljivanje na televiziji odloženo je više od 90 minuta, a zatim je prekinuto tokom razgovora. Kamera se zatresla, a novinar koji je postavljao pitanje ustao je sa stolice pa je prenos prekinut.

Iza kamere se čuo neidentifikovani glas kako uzdiše. Erdogan se vratio oko 15 minuta kasnije i izvinio se pa je objasnio da mu je loše.

„Juče i danas bili su naporni dani. Dobio sam stomačni virus. U jednom trenutku zapitao sam se da li bi bilo pogrešno ako bismo otkazali intervju. Ali obećali smo. Tražim oproštaj od vas i naše publike“, rekao je Erdogan i odgovorio na još nekoliko pitanja pre završetka emisije.

BONUS VIDEO Godišnjica krvave turske noći

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar