Foto: Kimmeridge Coastguard/BNPS

Četiri tinejdžerke su spasene da budu spasene nakon što su "vrištale i držale se za stene" u Durdle Doru u Dorsetu.

Grupa je bila u moru, a onda su ih okolnosti naterale da se drže za stene dok pomoć nije stigla.

Obalska straža je primila višestruke pozive građana nešto posle 16.30 u četvrtak popodne (6. aprila).

Spasilački timovi Lulvorta i Kimeridž obalske straže, čamac za spasavanje Veimouth RNLI i helikopter obalske straže iz Le-on-Solenta su poslati, zajedno sa hitnom pomoći i policijom Dorset.

Čamci za spasavanje nisu bili u mogućnosti da ih spasu zbog stanja mora i problema sa lokacijom, pa je helikopter morao da bude poslat da izvede grupu na bezbedno.

Nosile su ronilačka odela i, kako se veruje, plivale su kada su ih plimni uslovi naterali na stene.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedna devojčica je spašena nešto pre 18 časova i bolničari su je pregledali zbog prehlade, a dve su imale manje tegobe na nogama.

Alan Norman, viši službenik za obalske operacije HM obalske straže, rekao je: „Primili smo višestruke pozive o mladima koji su vrištali u pomoć i očigledno je bilo mnogo zabrinutih. Zahvalni smo svima koji su podigli uzbunu – požurili smo na lice mesta i prilično brzo smo uspeli da razgovaramo sa nastradalima i pružimo izvesnu sigurnost. Imali su ronilačka odela i to je bilo ključno; zaista je važno da se pravilno pripremite. Bilo ih je malo sramota, ali nije trebalo, mi smo tu da pomognemo“.

„Dok ulazimo u uskršnji vikend, očekujemo mnogo posetilaca na našim obalama, pa proverite vreme plime, pročitajte naše bezbednosne savete na našoj veb stranici i – ako stvari krenu po zlu – pozovite 999 i zatražite Obalsku stražu“, dodao je.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar