Hrvatska, policija
Ilustracija: Shutterstock/lordzg

Ženu, koja je došla na letovanje u rodni Knin u Hrvatskoj, jednog jutra po izlasku iz kuće zatekla je u najmanju ruku neprijatan prizor. Naime, na automobilu beogradskih registracija koji su pozajmili od muževog brata, koji je bio parkiran pred njenom porodičnom kućom, zatekli su išarani natpis "Za dom".

Žena i njen suprug, koji je poreklom Srbin decenijama žive u Australiji, a u Kninu letuju svake godine. Do sada, kako kaže za 24.hr nije imala sličnih iskustava.

„Ovo se prvi put dešava,. parkirali smo auto ispred kuće. Kad sam ujutru izašla, imala sam šta da vidim. Imam osećaj da je to najnormalnija stvar za sve ovde, ali to nikako ne može biti normalna stvar u 21. veku. Policija je sačinila zapisnik, ali to je materijalna šteta, to košta“, rekla je žena.

Pročitajte još:

Dodaje da ljudi koji su ostvareni ne rade ovakve stvari.

„To su besposleni ljudi. Ne znam šta očekuju da uradim? Možda je trebalo da na drugoj strani napišemo ‘Spremni’ da bude kako treba? Obično se uopšte ne bih uznemirila, ali ovo mora da prestane u nekom trenutku,“, dodaje žena.

Rekla je da su im u policiji napomenuli da takve stvari uglavnom rade deca i da ih je to još više zaprepastilo.

„U policiji su nam rekli da takve stvari uglavnom rade deca. Ako je to tačno, onda zaista živimo u veoma pogrešnom društvu. Još je tužnije jer ta deca nisu ni živela u tom sistemu, nisu bili učesnici niti deo plana. Stvarno strašno, dođemo ovde, potrošimo pare, uložimo u kuću, a onda te dočekaju ovakve stvari. Kad se to desi, onda čovek malo razmisli koliko je to zapravo ispravno“, zaključuje žena, koja se sa suprugom Srpkinjom preselila u Australiju još 1996. godine.

BONUS VIDEO OLUJA – Zločin,bol, pouke…

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare